Suunnistusta televisoidaan Ruotsissa ja Tanskassa

Toukokuun puolivälissä käytävät suunnistuksen EM-kilpailut televisioidaan SVT:n kanavalla. Lisäksi Tanskan mestaruusprintti lähetetään netissä lauantaina.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT on tehnyt suursatsauksen Moran EM-kilpailuihin ja lähettää yhteensä yhdeksän tuntia suunnistusta pääkanavallaan SVT1:llä. Televisioitavat lähetykset kattavat kaikki finaalikilpailut, karsinnat suoritetaan yhä piilossa kameroilta.

-EM-kilpailut on erittäin tärkeä tapahtuma suunnistukselle. Median panostukset sekä kuntien mukanaolo on fantastista, kommentoi Ruotsin Suunnistusliiton puheenjohtaja Tom Hollowell.

Televisioinnin lisäksi myös Ruotsin urheiluradio on omalla vahvalla panoksellaan mukana.

Suunnistuksen EM-kilpailut käydään 14-20. toukokuuta Moran ja Falunin alueella. Penkkiurheilijoille tuttuja kisa-areenoita ovat muun muassa Hökberg, joka on yksi Vasaloppetin väliaika-asemia. Lisäksi Falunin hiihtostadionilla suunnistetaan kansainvälistä vauhtia.

EM-kisoihin odotetaan osanottajia yli 30 maasta. Kisojen ohessa on myös yleisökilpailu, jonne odotetaan 4000 kilpailijaa.

DM-sprintti netissä

Ruotsin lisäksi myös Tanskan suunnistus on tehnyt aluevaltauksen televisioon. Huomenna lauantaina käytävät sprintin tanskanmestaruuskisat nähdään nettilähetyksenä Tanskan yleisradioyhtiö DR:n sivuilla. Lähetys käynnistyy lauantaina kello 14 Suomen aikaa, jolloin myös kilpailu alkaa Helsingørissä.

Kilpailumaastoon on sijoitettu miehittämättömiä kameroita, jonka avulla kilpailua seurataan kilpailukeskuksesta käsin. Lähetyksen selostavaa Jens Jacob Juulsager ja kommentaattorina toimii Tanskan entinen maajoukkuevalmentaja Jakob Ødum.

Lähetyksen näkymisestä ulkomailla ei ole vielä tietoa. Joka tapauksessa kisa on katsottavissa myös jälkikäteen netistä, joten mikäli lähetys on maailmanlaajuinen, voi sen katsoa uusintana myöhemmin mikäli koneen ääreen ei ehdi viikonloppuna.

Sunnuntaina Tanskassa käydään myös erikoispitkän matkan mestaruuskilpailut väliaikalähdöllä. Kisassa on käytössä Tanskan maajoukkueen uudet GPS-laitteet. Ilmeisesti seuranta on kuitenkin mahdollista nähdä livenä ainoastaan kilpailukeskuksen screenillä.

Dansk Orienterings-Forbund: "DM sæsonen 2012 skydes i gang"

Orientering.se: "SVT och Radiosporten storsatsar på EM"


KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri