Ruotsin suunnistusmaajoukkueen leiri Italiassa peruuntui koronaviruksen takia – kevään suunnistustapahtumat vaarassa

Tove Alexandersson ei lähde Italiaan. Kuva IOF

Tove Alexandersson ei lähde Italiaan. Kuva IOF

Ruotsin suunnistusmaajoukkueen oli tarkoitus matkustaa torstaina Italiaan sprinttileirille, mutta leiri on peruttu koronaviruksen vuoksi.

Ruotsalaiset halusivat hioa sprinttitaitojaan ennen heinäkuisia Tanskan sprinttimatkojen MM-kilpailuja.

Italia on pyrkinyt rajoittamaan taudin leviämistä kovin keinoin pistämällä lähes koko maan kiinni. Ruotsalaisten piti osallistua suunnistuksen avoimiin Välimeren mestaruuskilpailuihin (MOC), jotka ovat keränneet vuosittain kovia kansainvälisiä nimiä hakemaan kilpailutuntumaa.

Kilpailut Materan maakunnassa Etelä-Italiassa on kuitenkin peruttu. Lisäksi Ruotsin terveysviranomaiset ja ulkoministeriö ovat kehottaneet ruotsalaisia välttämään matkustamista Italiaan.

Päävalmentaja Håkan Carlsson totesi maanantaina, että ruotsalaiset keskustelivat osallistumisesta pitkään ja päättivät perua leirin. Hieman myöhemmin italialaiset ilmoittivat, ettei tapahtumaa järjestetä, joten reissu olisi peruuntunut joka tapauksessa.

Tiomila vaarassa?

Koronavirus on perunut jo lukuisia hiihtotapahtumia ja seuraavaksi liipaisimella on suunnistustapahtumat. Ruotsissa on jo väläytelty yli 500 henkilön tapahtumien perumista. Mikäli kielto järjestää tällaisia tapahtumia olisi voimassa vielä toukokuussa tarkoittaisi se muun muassa perinteisen Tiomila-viestin perumista. Lisäksi lukuisat ennen Tiomilaa järjestettävät suuret suunnistuskilpailut ovat vaarassa peruuntua. 

Tiomila tiedotti sivuillaan, että se aikoo järjestää viestin, mikäli Ruotsin terveysviranomaiset tai maan suunnistusliitto ei kiellä tapahtuman järjestämistä. Järjestäjät aikovat seurata tilanteen kehittymistä ja he kehoittivat osallistujia noudattamaan kaikkia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi annettuja ohjeita.

-Juho-Veikko Hytönen

 

ulvang banneri