Tanskan suurimmassa suunnistustapahtumassa tiukkoja sääntöjä: Ei telttoja, kuulutusta, lastenhoitoa eikä ravintolaa – kilpailupaikalle ei saisi tulla turhan aikaisin

Kuvituskuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuvituskuva: Kestävyysurheilu.fi

Tanskan suurin ja merkittävin suunnistustapahtuma Danish Spring järjestetään vajaan kahden viikon kuluttua Farumissa Själlannin saarella.

Huom! Uutinen on julkaistu 11. maaliskuuta! Järjestäjät ovat ilmoittaneet myöhemmin, että koko tapahtuma on peruttu.

Tanskan viranomaiset ovat asettaneet rajoituksia yleisötapahtumiin ja urheilutapahtumia on järjestetty tyhjille katsomoille.

Rajoitukset koskevat myös suunnistuskilpailuja. Danish Spring aiotaan järjestää, mutta mittavin poikkeustoimenpitein. Poikkeusjärjestelyt koskevat ennen kaikkea sprinttikilpailua, joka järjestetään kaupunkiympäristössä.

Järjestäjät ovat ohjeistaneet osallistujia tapahtuman sivuilla. Sprintissä järjestäjät kehottavat osallistujia saapumaan kilpailupaikalle vasta juuri ennen omaa lähtöaikaa ja poistumaan kilpailupaikalta heti oman suorituksen jälkeen. Seuratelttoja ei saa pystyttää, eikä maalissa tarjota ruoka- ja juomapalveluja. Kilpailukeskuksessa ei ole ravintolaa, kuulutusta, tulostaulua eikä lastenhoitopalveluja.

Vain eliittisarjat käyttävät rintanumeroita, eikä kilpailussa järjestetä palkintoseremonioita. Käsidesin käyttö on pakollista WC-käynnin jälkeen ja järjestäjät kehottavat myös tuomaan omia käsihuuhteita kilpailupaikalle. Fyysistä kontaktia muiden ihmisten kanssa tulisi välttää ja ihmisiin pitäisi pitää vähintään metrin välimatka. Myös tapahtuman lähtöpaikkaa aiotaan muuttaa niin, etteivät ihmiset odottele omaa lähtövuoroaan liian tiiviisti.

Lisäksi järjestäjät toivovat, että osallitujat, jotka tulevat koronaviruksen epidemia-alueilta, pysyisivät kotona.

Tanskalaiset antoivat ohjeet tiistaina, mutta kertoivat päivittävänsä niitä tilanteen edetessä. Danish Spring järjestetään 27.-29. maaliskuuta. Maailmanrankikisan statusta kantavassa kilpailussa suunnistetaan sprintti, keskimatka ja pitkä matka.

-Juho-Veikko Hytönen

ulvang banneri