Viron suunnistusliiton puheenjohtaja: Suunnistuksen EM-kisat peruuntumassa vuodelta 2020

William Lind suunnisti MM-kisojen pitkällä matkalla vuonna 2017 Etelä-Virossa. Ensi kesän EM-kisat ovat vaarassa peruuntua. Kuva: Touho Häkkinen

William Lind suunnisti MM-kisojen pitkällä matkalla vuonna 2017 Etelä-Virossa. Ensi kesän EM-kisat ovat vaarassa peruuntua. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen EM-mitalit oli tarkoitus jakaa Viron Rakveressa elokuussa, mutta kilpailut ovat peruuntumassa ainakin vuoden 2020 osalta.

Viron suunnistusliiton puheenjohtaja Sixten Sild kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR:lle, ettei EM-kisoja todennäköisesti pidetä elokuussa. Sildin mukaan käynnissä olevan epidemian vuoksi kisojen yhteydessä käytäviin katsojakilpailuihin osallistuvien suunnistajien määrä olisi pieni, jonka vuoksi kisojen taloudellinen kannattavuus olisi vaakalaudalla.

Asiasta ei ole vielä tehty virallista päätöstä, ja järjestäjät käyvät keskusteluja kansainvälisen liiton kanssa.

Sild toivoo, että virolaiset voisivat järjestää kilpailut vuoden 2021 puolella, mutta se vaatii kansainvälisen liiton hyväksyntää sekä kaikkien lykkääntyvien ja ensi vuodelle suunniteltujen kilpailujen yhteensovittamista kalenterissa.

EM-kilpailut oli tarkoitus pitää 19.-23. elokuuta. Startit oli suunniteltu maastomatkoille samalla kun sprinttimatkojen MM-titteleistä on tarkoitus kilpailla Tanskassa heinäkuussa.

Ruuhkainen syksy edessä?

Kansainvälinen suunnistusliitto IOF ei ole tehnyt päätöstä MM-kisojen osalta, mutta IOF:n sivuilla olevan tiedon mukaan Tanskan MM-kisoille ollaan etsimässä uutta ajankohtaa syksyltä. Tämänhetkisen tiedon mukaan nuorten MM-kilpailut järjestetään kesä-heinäkuun taitteessa Turkissa, mutta varasuunnitelmana näillekin kisoille haetaan uutta päivämäärää syksystä.

Suunnistuksen syksyn kilpailukalenterissa on tulossa tiukka, sillä sinne jo suunniteltujen kisojen lisäksi ollaan työntämässä ainakin Tiomilaa, MM-kilpailuja, suunnistuksen SM-keskimatkaa sekä mahdollisesti nuorten MM-kilpailuja.

Suunnistuskalenterista peruttiin tällä viikolla kokeneempia suunnistuksen ystäviä houkutteleva veteraanien MM-kilpailu, joka oli tarkoitus pitää Slovakiassa. Lisäksi opiskelijoiden MM-kilpailut Venäjällä on peruttu.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri