Yle: Jukolan viesti suunnistetaan Rovaniemellä vuonna 2021 - seuraavat tapahtumat siirtyvät vuodella eteenpäin

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Jukolan viestiä ei pidetä vuonna 2020 lainkaan, vaan Napapiiri-Jukola siirtyy vuodelle 2021.

Asiasta kertoo Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki Yle Urheilulle.

Aiemmin tiistaina Kaukametsäläisten puheenjohtaja Juhani Sihvonen kertoi Helsingin Sanomille, että Jukolaa ei voida järjestää 13.-14. kesäkuuta 2020. Hän ei kuitenkaan vahvistanut, että milloin rovaniemeläiset järjestävät Jukolan.

Myöhemmin tiistaina Ilomäki vahvistaa Yle Urheilulle, että Jukola käydään Rovaniemellä vuonna 2021. Ilomäen mukaan yksi vaihtoehto olisi ollut siirtää Napapiiri-Jukola elokuulle, mutta sekin päivämäärä olisi saattanut tulla koronavirusepidemian kannalta liian varhain.

- Virus siirtyy vähitellen pohjoiseen päin. Tuntui siltä, että on suuri riski sille, että elokuussa ei voida pitää 40 000 ihmisen tapahtumaa Rovaniemellä, joten oli parasta tehdä turvallisesti ratkaisu jo tässä vaiheessa ja siirtää Jukola ensi vuoteen, Ilomäki kertoo.

– Tällä hetkellä kaikki rajat ovat kiinni, eikä lentoliikennettä ole. Emme tiedä, milloin niitä aletaan purkaa. Tämä vaikutti päätöksentekoon. Oli varminta siirtää tapahtumaa vuodella eteenpäin, toimitusjohtaja jatkoi.

Samalla jo myönnetyt Jukolan viestit siirtyvät vuodella eteenpäin. Näin ollen Mynämäellä ollaan kilpailemassa vasta vuonna 2022, Porvoossa 2023 ja Kauhavalla 2023.

Ilomäki kertoo, että Jukolan peruuntumisesta vuoden 2020 osalta on tulossa Suunnitusliitolle satojen tuhansien eurojen tappiot.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri