Suunnistuksen MM-kisat voidaan järjestää vielä lokakuussa

Juokseeko Maja Alm Tanskassa tänä vuonna sprintin MM-kilpailuissa. Se jää nähtäväksi. Kuva: Touho Häkkinen

Juokseeko Maja Alm Tanskassa tänä vuonna sprintin MM-kilpailuissa. Se jää nähtäväksi. Kuva: Touho Häkkinen

Kansainvälinen suunnistusliitto IOF linjasi eilen, että tämän vuoden suunnistuksen MM-kilpailut voidaan järjestää vielä lokakuussakin, mikäli koronapandemia ei helpota ajoissa. 

Alunperin vain sprinttimatkoja sisältävät MM-kilpailut oli tarkoitus juosta heinäkuun alkupuolella Tanskassa.

IOF linjasi, että mikäli MM-kilpailut päätetään ylipäätään järjestää on muutamien reunaehtojen täytyttävä. Kansainväliset matkustus rajoitukset tulee purkaa niin, että lähes 100 prosenttia osallistujamaista pystyy osallistumaan. Urheilijoilla on oltava mahdollisuus valmistautua kolmen kuukauden ajan matkustamalla kotimaissaan relevanttehin maastotyyppeihin harjoittelemaan. Lisäksi toiveena, mutta ei ehdottomana ehtoma on, etttä Tanskaan pystyy matkustamaan 3-8 viikkoa ennen MM-kilpailuja harjoittelemaan.

IOF päättää MM-kisojen kohtalosta lopullisesti viimeistään heinäkuun ensimmäinen päivä. Mikäli tämän vuoden MM-kilpailut perutaan kokonaan, tarjotaan Tanskalle mahdollisuus järjestää MM-kilpailut tulevina vuosina.

Nuorten MM-kilpailujen suhteen noudatetaan suurin piirtein samoja periaatteita. Jos kisat perutaan kokonaan, nähtäneen ensi vuoden kilpailussa oma sarjan tänä vuonna viimeistä vuotta nuorten sarjoissa kilpaileville suunnistajille.

Viron peruttuja EM-kilpailuja ei järjestetä ensi vuonna, vaan tutkitaan Viron mahdollisuutta järjestää kilpailut 2022 tai 2024.

Kaikki IOF:n linjaukset näet täältä (pdf).

-Petri Ikävalko 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri