Tove Alexanderssonilla sydänoireita

Tove Alexanderssonilla on sydenoireita.

Tove Alexanderssonilla on sydenoireita.

Maailman tämän hetken ykkösnaissuunnistaja ruotsalainen Tove Alexandersson on harjoitttelukiellossa sydänoireiden takia. Viime vuoden parhaana ruotsalaisurheilijana palkittu Alexandersson sairasti maaliskuun lopussa taudin, joka aiheutti korkean ja pitkään kestäneen kuumeen.

– Minulta ei ole testattu Covid-19:ta, joten en tiedä oliko se, mutta minulla on ollut oireita jotka voisivat viitata siihen. Nyt olen ollut oireeton parin viikon ajan, mutta en ole aloittanut vielä harjoittelua, sillä tutkimusten mukaan tauti on vaikuttanut myös sydämeen, sanoo Alexandersson Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Alexandersson saa palata varovaisesti harjoittelun pariin toukokuun puolessa välissä. Alexandersson kertoo SVT:n mukaan keskittyvänsä taudista palautumiseen, sen jälkeen harjoitteluun ja toivoo, että kauden aikana pystytään järjestämään vielä kilpailuja.

Alexandersson kertoo omalla Instagram-tilillään olevansa tällä hetkellä oireeton ja tuntevansa itsensä energiseksi ja terveeksi.

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri