Suunnistetaanko kesäkuussa - linjausta odotetaan ensi viikolla

Kangasala-Jukolan kilpailukeskus. Kuva: Mika Kiviluoma

Kangasala-Jukolan kilpailukeskus. Kuva: Mika Kiviluoma

Valtioneuvoston kanslia tiedotti eilen illalla, että koronakriisin aiheuttamia rajoituksia tullaan astetiitain purkamaan. Samalla heräsi toivo siitä, että myös liikuntatapahtumia pystytään pian järjestämään. 

Viranomaisten kielto estää käytännössä yli 500 hengen tapahtumien järjestämisen heinäkuun loppuun asti. On mahdollista, että kesä- tai heinäkuusa kilpaillaan jo pienemmissä tapahtumissa. Suomen Suunnistuliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki kertoo, että asiasta odotellaan viranomaisilta tarkempaa linjausta lähipäivinä.

– Meillä oli aamulla lajien yhteinen videopalaveri ja lopputulema oli, että kaikki lajiliitot odottavat viranomaisten lisäohjeistusta ja linjauksia, ennen kuin tekevät omia päätöksiään tai kommentoivat asiaa suuremmin, kertoo Ilomäki.

– Muutaman päivän päästä ollaan varmasti viisaampia ja kenties ensi viikon alussa on tiedotettavaa. Tässä vaiheessa ei hätiköidä, ettemme tee viranomaisten tarkempien linjauksien kanssa ristiriidassa olevia ulostuloja.

Valtioneuvoston linjauksessa mainitaan muun muassa, että urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin. Saman aikaan todetaan myös, että "kokoontumisrajoituksia on tarpeen edelleen asettaa. Epidemiologisen arvion perustella on mahdollista lieventää henkilömäärärajoitusta nykyisestä 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen toistaiseksi. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä."

Nähtäväksi jää voiko suunnituskilpailujen erityisluonne huomioon ottaen kokoontumistarajoitusta kiertää esimerkiksi entistä voimakkaammalla lähtöjen porrastamisella.

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri