Suunnistuksen MM-kisat peruttu

Maja Alm ei pääse kirmaamaan vielä tänä vuonna MM-kilpailuissa kotimaassaan.

Maja Alm ei pääse kirmaamaan vielä tänä vuonna MM-kilpailuissa kotimaassaan.

Kansainvälinen suunnistusliitto IOF on tänään julkaissut tiedotteen tämän vuoden suunnistuksen sprinttimatkojen MM-kisojen peruuntumisesta. Kilpailut oli määrä järjestää Tanskassa. Samassa yhteydessä myös Venäjän vuoden 2021 EM-kilpailut on peruttu.

IOF katsoi, että koronaviruksen aiheuttamien liikkumis- ja matkustusrajoitteiden takia tasapuolisia olosuhteita ei pystytä takaamaan. Lisäksi rajoitusten takia sidosryhmien taloudellista tukea kilpailuille ei pystytä enää takaamaan.

Vuoden 2021 EM-kilpailujen osalta IOF on saanut venäläisiltä ilmoituksen, että kilpailuja ei pysytytä järjestämään Mordovian aluehallinnon kerrottua, että taloudellinen tuki ei ole mahdollista koronaviruksen vaikutusten takia.

IOF kertoo tutkineensa mahdollisuuksia siirtää tämän vuoden sprinttimatkojen MM-kilpailut ensi vuoteen, mutta ratkaisua ei löydetty lähinnä aikataulullisista ja taloudellisista syistä. Kisakaupungit isännöivät Rankan ympäriajon etappeja ja päälle painavat olmypialaiset, paralympialaiset ja maastomatkojen MM-kisat Tshekissä. Tässä tilanteessa IOF katsoi, että tilaa kalenterista ei löydy jotta huomioarvo olisi riittävä ja näin tämän vuoden Tanskan MM-kilpailut siirtyvät vuoteen 2022.

Ensi vuoden EM-kilpailujen osalta pohditaan mahdollisuutta siirtää kilpailut Sveitsiin suunnitellun maailmancup-kierroksen yhteyteen. Tässä tapauksessa pitkä matka korvattaisiin sprinttiviestillä. Päätöstä asissa odotellaan toukokuun aikana.

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri