10mila mahdollisesti syyskuussa Idren tunturimaastoissa

10mila Idren tunturimaastoihin? Kuva: Tobbe Nilsson/Visit Dalarna

10mila Idren tunturimaastoihin? Kuva: Tobbe Nilsson/Visit Dalarna

Ruotsin arvostetuimman suunnistusviestin 10milan peruunnuttua toukokuulta, on 10milan omistava yhdistys pohtinut eri vaihtoehtoja kilpailun järjestämiseksi tänä vuonna ja päätynyt siihen, että jos koronapandemiatilanne ja viranomaiset sen sallivat, järjestetään kilpailu syyskuun lopussa Idren tunturimaastoissa.

Kilpailu oli tarkoitus järjestää toukokuun alussa Uppland-Bron maastoissa lähellä Tukholmaa. Samoissa maastoissa ei ole kuitenkaan mahdollista kilpaillla sotilaallisista syistä syksyllä. Tulevien vuosien 10milat järjestetään Valdemarsvikissä 2021, Örebrossa 2022 ja Skellefteåssa 2023, eikä näiden aikaistamista nähty mahdollisena tai tarkoituksenmukaisena.

Jäljelle on jäänyt vaihtoehto järjestää 10mila Idren tunturimaastoissa 26.-27. syyskuuta. Järjestävänä seurana toimisi Idrefjällens OK.

Ruotsin suunnistusliitto on antanut ajankohdalle ja paikalla siunauksensa. Tapahtumaa hallinnoivaa yhdistys Tiomilaföreningen seuraa koronapandemian kehitystä ja arvio jatkuvasti tilannetta.

- On monia palapelin palasia, joiden on asetuttava kohdalleen, mutta nyt on selvää mikä on tavoitteemme. Toivomme, että korontilanne rauhoittuu ja kilpailujen järjestämistä koskevat rajoitukset vähenevät. Se on tietenkin edellytys järjestää koko 10mila järjestämiselle. Pidämme asian suhteen peukkuja. 10mila syyskuussa Idressä voisi olla jotain todella hienoa, kertoo Tiomila-yhdistyksen puheenjohtaja Christer Nordström.

Lisätietoja asiasta on luvassa tulevina viikkoina. Tiomilaföreningen tekee lopullisen päätöksen asiasta 31. heinäkuuta mennessä. Suomalaissuunnistajille Idren maastot varmasti kelpaisivat. Pienenä haasteena on samalle viikonlopulle ajoittuva SM-yö.

-Petri Ikävalko 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri