Lappiin uusi rastiviikko – ”Lapland O Week voisi tulla jäädäkseen”

Lapland O Week suunnistetaan Ylläksen upeissa maastoissa. Kuva: Liikup

Lapland O Week suunnistetaan Ylläksen upeissa maastoissa. Kuva: Liikup

Lappi saa oman rastiviikkonsa, kun Lapland O Week järjestetään Ylläksen tunturimaisemissa heinäkuun loppupuolella 27.7.-1.8.2020. Hiljainen suunnistuskesä saa uudesta tulokkaasta ansaitsemaansa piristystä, sillä rastiviikko pohjoisessa on jotain, mikä ei ole jokavuotista herkkua suunnistuskansalle.

Viidestä etapista koostuva rastiviikko vie suunnistajat kauniisiin maisemiin ja erikoisiin suunnistusmaastoihin, joita ei eteläisemmässä Suomessa ole. Poikkeuksellisena kesänä tapahtuma viedään läpi hyvin suoraviivaisella tavalla, mutta maastoista, kartoista tai radoista ei tingitä.

– Olemme pienellä porukalla käyneet vuosia Sveitsissä suunnistamassa rastiviikkoa. Siellä radat ovat vuorenrinteillä, tapahtumakeskukset hissien takana vuoristoniityillä ja kartat ovat maailman huippua. Aina siellä käydessä olemme pohtineet, että miksei tällaista ole Suomen Lapissa? Hiljainen suunnistuskesä antoi nyt oivallisen mahdollisuuden testata tällaista Lapin yöttömässä yössä. Vielä kun saimme loistavan tiimin kasaan, niin luvassa on hieno tapahtuma, tapahtuman markkinoinnista vastaavan Liikupin Antti Vainio kertoo.

Järjestelyistä vastaa tapahtumiin ja markkinointiin erikoistunut Liikup sekä kartoitusalan osaaja Routamap yhdessä Ylläksen Rastin kanssa. Ratavalikoimasta löytyy maailmanluokan haastetta sekä neljä lyhyempää vaihtoehtoa Ylläs tunturin rinteillä

– Pyrimme siihen, että tästä tulisi tapahtuma, joka on erilainen ja lappilainen suunnistuselämys on nostettu kaiken ytimeen. Keskitymme siihen, että saunaan kun istahtaa etapin jälkeen on suu leveässä hymyssä ja voi todeta, että olipas se jotain hauskaa ja ikimuistoista. Siksi yötön yö, tunturit ja porot on meidän tärkeitä kumppaneita, kertoo Vainio

Ensimmäiseen Lapland O Week on osallistujakiintiö, sillä 460 suunnistajaa pääsee aamulla tuntureille ja 460 illalla. Mielenkiintoinen lisä viikkoon on huipuille järjestettävä kutsukilpailu.

– Haluamme tarjota Suomen huipuille paikan testata kuntoa ja katsoa kenestä on Lapin kuninkaallisiksi. Kutsumme paikalle 10-15 Suomen kärkipeluria miehistä ja naisista. Todennäköisesti kuninkaalliset palkitaan rahapalkinnoin, kunhan löydämme sponsorin vielä kutsukilpailulle, Vainio täsmentää.

Rastiviikko Lapissa on mielenkiintoinen uutuus, mutta onko se tullut jäädäkseen?

– Kyllä meillä on vahva visio, että tästä tulisi jatkuva perinne. Seuraavia vuosia ajatellen esimerkiksi Luosto ja Saariselkä ovat mielenkiintoisia paikkoja, joissa on uskomattomia maastoja. Itse näkisin, että suunnistus voisi olla Lapin matkailulle uusi kesälaji, päättää Vainio.

Ilmoittautuminen avataan 31.5.2020

Tapahtumasivut: www.laplandoweek.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri