Navi kutsuu suunnistajat Neitvuoren arvokisamaastoon

Neitvuoren upeita maisemia. Kuva: Navi

Neitvuoren upeita maisemia. Kuva: Navi

Kesän kotimainen suunnistuskausi käynnistyy poikkeavan kevään jälkeen toden teolla 6.6.2020 Jake Puttosen 50-vuotisjuhlakisalla Luhangassa.

Ei ehkä normaali keväänä olisi ollut Luhangan kisaan odotettavissa 460 ilmoittautuvaa pihkaniskaa, mutta ilmoittautuminen täyttyi parissa päivässä, mikä kertoo suunnistajien pitkän kevään patoumasta.

Suunnistuksen kansallinen kilpailukalenteri on kokenut melkoisen kuperkeikan, kun tapahtumia jouduttiin ensin perumaan ja nyt synnytetään nopealla aikataululla uusia. Mikkeliläinen Navi järjestää kaksipäiväisen Halla Gamesin 13-14.6.2020.

– Meille kisakoneiston käynnistys nopealla aikataululla oli mahdollista, kun maasto ja kartta olivat parin vuoden takaisen SM-pitkän jäljiltä valmiina kunnossa. Kun kisajärjestelyt lisäksi toteutetaan korona-hengessä ratoja ja tulospalvelua lukuun ottamatta matalalla profiililla, se antaa myös mahdollisuuden järjestää kilpailut lyhyellä aikataululla, toteaa Navin puheenjohtaja Juha Paanila.

Navi siis keskittyy tarjoamaan erityisesti täysipainoista suunnistusta. Ratamestareina häärivät maajoukkuesuunnistajat Olli-Markus Taivainen ja Topias Ahola.

– Kaikki jotka ovat suunnistaneet Neitvuoren maastossa, tietävät se olevan yksi maan parhaista. Neitvuorella on suunnistettu Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2001, jonka jälkeen muutamia SM-kilpailuja. Tarjolla on siis todellista suunnistusherkkua, lupaavat ratamestarit Taivainen ja Ahola.

Taivaiselle Neitvuori on ainutlaatuinen siksikin, että mies voitti siellä keskimatkan Suomen mestaruuden 2016.

Mikkelissä suunnistetaan lauantaina keskimatka ja sunnuntaina pitkä matka. Itse suunnistussuorituksen ulkopuoliset kilpailujärjestelyt poikkeavat monilta osin normaalista. Jo kilpailukutsussa kilpailijoita ohjeistetaan toimimaan uudella tavalla. Kilpailijoille avataan online-palvelu ennakkoon, josta he valitsevat lähtöaikansa itse. Tällä järjestelyllä perheet voivat ajoittaa lähtöaikansa nippuun ja poistua kilpailukeskuksesta pian suorituksensa jälkeen.

Tulospalvelu pyöriin myös onlinena netissä ja palkinnotkin jaetaan verkkokauppalahjakortteina ”sähköisesti”. Perinteisiä ravintolapalveluja, tulostauluja ja peseytymismahdollisuuksia ei kilpailukeskukseen rakenneta. Tosin Neitvuoren tapauksessa Saimaa tarjoaa pulahdusmahdollisuuden aivan kilpailukeskuksesta.

Kansallisissa kilpailuissa noudatetaan toistaiseksi 500 kokoontuvan henkilön kiintiötä, joka tarkoittaa että järjestäjien lisäksi kilpailijoita otetaan Mikkelissä 460. Ilmoittautumisaikaa on vielä maanantaille saakka.

Tapahtumasivut: http://navisuunnistus.fi/

Karttapala:
Karttapala2 NeitvuoriNeitvuoren vaativaa rinnettä. Kuva: Navi

 


Artikkeli on julkaistu yhteistyössä Navin kanssa

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri