Seitsemäntoista joukkuetta suunnistaa kohti Impivaaraa - seuraa lähetystä Kestävyysurheilun sivuilla!

Impivaaran Viesti suunnitetaan Sauvosta Turun Impivaaraan. Kuva: Järjestäjät

Impivaaran Viesti suunnitetaan Sauvosta Turun Impivaaraan. Kuva: Järjestäjät

Suomalaista kirjallisuushistoriaa, liikuntakulttuuria ja Jukolan Viestin perinnettä kunnioittava Impivaaran Viesti starttaa perjantaina  kello 19.30 Sauvon Ahtelasta.

Kilpailussa on mukana yhteensä seitsemäntoista 11 henkistä joukkuetta, kussakin neljä nais- ja seitsemän miessuunnistajaa. Joukkueiden suuntana on Turun Impivaara, jonne matkaa taitetaan 118 kilometriä 174 rastin ja 25 eri kartan kautta. Voittajajoukkueen arvioitu maaliintuloaika on hieman ennen aamuyhdeksää lauantaiaamuna.

Kilpailun erikoispiirteenä ”yhteen suuntaan suunnistuksen” ohella on joukkueille ennakkoon jaetut hyvitysminuutit joiden pohjalta lähtöjärjestys määräytyy. Ensimmäisenä matkaan starttaa RastiPiikkiön joukkue ja viimeisinä juuri ennen iltayhdeksää ennakkoon kovimmat joukkueet: Angelniemen Ankkuri, Paimion Rasti ja yhdistelmäjoukkue Koovee-Nouski, jonka naisjäsenet ovat Tampereen Kooveen ja miehet Ikaalisten Nousevan Voiman edustajia. Joukkueiden kokoonpano ja lähtöjärjestys ovat nähtävissä kilpailun kotisivulla.

– Ensisijaisesti kehitimme tämän takaa-ajolähtömallin koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Lisäksi se tarjoaa paremman kisan heikommille joukkueille, eli he eivät jää jälkeen letkasta heti kisan alussa. Ja tietenkin se myös helpottaa vaihtoja hoitavien talkoolaisten työtä, eli heidän vuoronsa eivät veny kohtuuttoman pitkiksi, toteaa kilpailun johtaja Petri Paukkunen.

Kilpailu on myös siinä mielessä erikoinen, että jokainen osuus juostaan eri maastossa ja muutamalla osuudella suunnistetaan jopa neljällä eri kartalla. Osuudet poikkeavatkin toisistaan huomattavasti, osan sisältäessä puhdasta metsäsuunnistusta, siinä missä varsinkin loppupään osuuksilla juostaan useiden kilometrien siirtymätaipaleita teitä pitkin. Myös sprinttikarttoja on käytössä kolme kappaletta.

– Uskon, että jokainen joukkue saa Impivaaran Viestistä unohtumattoman kokemuksen, ja onhan se toiminut hyvänä harjoitusmotivaation lähteenä kaikille jo viimeisen kuukauden ajan. Penkkisuunnistajat saavat myös osansa, koska kilpailua voi seurata läpi yön nettiTV-seurantana. Jokaisella joukkueella on mukanaan GPS-seurantalaite ja kaksi kameratiimiä liikkuu kisan mukana läpi yön, muistuttaa Paukkunen.

Impivaaran Viestiä on mahdollista seurata Kestävyysurheilun sivuilla noin kello 19 alkaen. Selostajina toimivat Hannu Varkoi ja suunnituksen maailmanmestari Janne Salmi.

Tapahtumasivut: http://impivaaranviesti.fi/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri