Koillismaalla suunnistetaan iltarastiviikko Fin5-viikon sijasta

Koillismaalla suunnistetaan iltarastiviikko.Kuva: Asta Flöjt

Koillismaalla suunnistetaan iltarastiviikko.Kuva: Asta Flöjt

Kuusamon ja Posion Fin5 2020 -suunnistusviikon siirtyessä koronan vuoksi vuodelle 2021, on Koillismaalla silti tarjontaa neljälle suunnistustapahtumalle iltarastiviikkona 5-10.7.2020.

Ensimmäisenä suunnistetaan Posiolla Lapiosalmen maastossa tulevana sunnuntaina 5.7. niin että lähdöt ovat kello 12-14 välisenä aikana. Tiistaina 7.7 etsitään puolestaan rasteja Posion Kerkkämännikössä lähtöjen ollessa kello 17-18.30 välillä. Kuusamon puolella suunnistajat starttaavat keskiviikkoiltana 8.7 Kumpuvaarassa sekä perjantai-iltana 10.7 Vasaravaarassa kello 17 alkaen.

Tarjolla on ratoja niin aktiivisuunnistajille kuin aloittelijoille.

– Nyt on myös oiva mahdollisuus aloittaa suunnistaminen, aloittelijoille löytyy myös ohjausta ja helpompia ratoja, toteaa Fin5-Suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu järjestäjien tiedotteessa.

Järjestäjät Posion Pyrintö ja Kuusamon Erä-Veikot toivovat, että koronatilanteen vuoksi, kuten ei muulloinkaan tulla sairaana suunnistamaan, yskitään oikein, pidetään turvavälit myös maastossa ja leimataan rasteilla niin, että vain elektroninen emit-kortti koskettaa leimasinta.

Tämän lisäksi löytyy molemmilta paikkakunnalta hyvin omatoimirasteja, jossa karttoihin on merkitty rastit ja koodinumerot ja maastossa on rastiliput. Omatoimirastien rastiliput ovat maastossa paikoillaan koko heinäkuun- ja elokuun ajan. Lisäksi iltarastit pyörivät koko kesän Posiolla tiistaisin ja Kuusamossa keskiviikkoisin.

Tarkemmat ohjeet ja opastukset: 2020.fin5.fi

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri