10milaa ei järjestetä tänä vuonna

10milan 2018 lähtö. Kuva: Touho Häkkinen

10milan 2018 lähtö. Kuva: Touho Häkkinen

Ruotsin arvostetuinta suunnistusviestiä 10milaa ei järjestetän tänä vuonna ollenkaan. Viesti oli tarkoitus järjestää keväällä, mutta koronapandemia muutti suunnitelmat. Ruotsalaiset tekivät uuden yrityksen järjestää viesti syyskuun lopussa Idren tunturimaastoissa, mutta nyt tilanne on todettu toivottamaksi.

– Töitä on tehty kovasti toukokuun alusta asti, jotta 10mila voitaisiin järjestää Idressä koronapandemian niin salliessa, mutta nyt olemme pakotettuja tekemään raskaan päätöksen ja toteamaan, että järjestelyjä ei kannata jatkaa ja perumaan tapahtuman.

Ajatus järjestää 10mila Idren upeissa ja vaativissa tunturimaastoissa sai innostuneen vastaanoton. Viestiä hallinnoivan yhdistyksen 10milaföreningenin puheenjohtaja Christer Nordström sanoo, että viesti saatetaan nähdä Idressä joskus tulevaisuudessa.

– Tiedämme että seurat ja suunnistajat olisivat halunneet kokea 10milan tunturimaastoissa ja olemme varmoja, että siitä olisi tullut menestys ja tavallista suurempi elämys. Me ja järjestävä seura Idrefjellens OK suhtaudumme erittäin positiivisesti 10milan järjestämiseen Idressä jossain kohtaa tulevaisuudessa, sanoo Nordström.

10mila on järjestetty vuodsta 1945 ja vain kerran aiemmin viesti on jouduttu perumaan - vuonna 1963 keltatautiepidemian takia. Vuonna 1993 viesti siirrettiin syksyyn ruotsalaisuunnistajien mystisten äkkikuolemien takia.

Vuonna 2021 10mila suunnistetaan Valdemarsvikissä.

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri