Romuluinen suunnistajalupaus haluaa fyysisyyttä poluille – etsii nyt joukkuetta Jukolan viestiin 2021

Nokialaislupaus Antti Teisala Petteri Poukan haastattelussa. Kuva: Suunnistus Sport TV

37-vuotias nokialainen suunnistajalupaus Antti Teisala saattaa olla yksi mielenkiintoisimmista nimistä suunnistusmarkkinoilla. Kulmikkaasta ja sääntöjen rajamailla olevasta rastityylistään tunnettu Teisala etsii edelleen joukkuetta Jukolan viestiin 2021.

Pienillä resursseilla operoivan Suunnistus Sport TV:n tuotantopäällikkö Petteri Poukka pääsi vierailemaan suunnistaja Antti Teisalan harjoitusleirillä Syötteen kansallispuiston jylhissä maisemissa. Yli 100-kiloinen Teisala kertoi avoimesti suunnitelmistaan ja ominaisuuksistaan lupaavana roolisuunnistajana. Mies tiedostaa, ettei nopeus kuulu hänen vahvuuksiinsa.

– Juoksukilpailussa vikkeläkinttuisia vastustajia vastaan en varmasti pärjää. Siellä on kuitenkin tiiviit metsät ja kapeat polut, niin kyllä mä sieltä ensimmäisenä pihalle tulen, kommentoi Teisala.

Vaikka Teisalalla ei ole tällä hetkellä joukkuetta, hänen iso tähtäimensä on Jukolan viestissä 2021. Hän uskoo joukkueita olevan pian jonossa asti sopimustarjoustensa kanssa. Samalla mies katsoo suunnistuksen isoa kuvaa ja toivoisi koko lajin nousevan uudelle tasolle.

– Esimerkiksi isot avohakkuualuepommit puuttuvat tämän päivän suunnistuksesta täysin. Ja ne ovat juuri niitä juttuja, josta media kiinnostuu, paaluttaa Teisala.

Katso haastattelu:

Lue myös: Nokialaishiihtäjä kritisoi hiihtomaajoukkueen valmennusjohtoa
Lue myös: Nokialaislupaus vaatii Olympiakomitealta 150 000 euron apurahoja!

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri