Suunnistuksen Viestiliiga käynnistyy sunnuntaina Lappeenrannasta

Suunnistuksen Viestiliiga starttaa sunnuntaina. Kuva vuoden 2019 Venlojen viestistä. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen Viestiliiga starttaa sunnuntaina. Kuva vuoden 2019 Venlojen viestistä. Kuva: Touho Häkkinen

Vuoden 2020 suunnistuksen Viestiliiga käynnistyy vihdoin sunnuntaina 9. elokuuta Lappeenrannasta. 

Koronavirus perui alkukauden kaikki suunnistuskilpailut, mutta syksyllä Viestiliigaa kilpaillaan kuuden osakilpailun verran. Kausi starttaa sunnuntaina Lakiakallion maastosta, jossa Lappeen Riento järjestää kolmiosuuksisen Klaaniviestin.

Naiset suunnistavat avausosakilpailussa osuudesta riippuen 5,5 – 5,9 kilometriä, ja miehet 7,7 – 8,4 kilometriä.

Lappeenrannan alueen hienoimpia maastoja

 Kilpailunjohtaja Ari Torniainen kertoo, että Lakiakalliolla ollaan valmiina isännöimään kilpailua, vaikka poikkeuksellinen kevät ja kesä aiheuttivatkin epävarmuutta ja ylimääräisiä järjestelyjä.

– Epävarmuudesta huolimatta halusimme ehdottomasti järjestää osakilpailun, mikäli epidemiatilanne sen vain sallii. Meillä on loistava ja innokas talkooporukka, joka on ollut suurena apuna. Kilpailukeskuksen järjestelyissä on jouduttu turvautumaan erityisjärjestelyihin vallitsevan tilanteen takia, mutta itse viestin suunnistuksellisuuteen tällä ei ole ollut vaikutusta, Torniainen kertoo Viestiliigan tiedotteessa.

Kilpailunjohtaja kutsuu sunnuntain maastoa yhdeksi Lappeenrannan alueen parhaista. Alueen mäkien päällystät ovat vauhdikkaita kalliota. Mäkien välissä olevat notkoalueet koostuvat tiheämmästä ja hidaskulkuisemmasta maastosta.

Ratamestari Heikki Torniainen kertoo kilpailukeskuksen olevan ihanteellinen täysipainoisen suunnistuksen tarjoamiseksi. Suunnistajan on oltava tarkkana alusta loppuun.

– Alue on sekä suunnistusteknisesti että fyysisesti vaativampaa kuin Lappee-Jukolassa vuonna 2016. Radoilla on hajontaa, joten jokainen joutuu itse suunnistamaan. Puhtaasti muita peesaamalla päätyy varmasti jossain vaiheessa väärälle rastille, ratamestari lupaa.

Parhaat suomalaisjoukkueet paikalla

Järjestäjien lisäksi Viestiliigan alkua odottavat innolla myös Suomen kärkiseurat. Vuonna 2019 liigan kokonaiskilpailun voitti Tampereen Pyrintö sekä miehissä että naisissa. Viime kauden kokonaiskilpailun kolmen parhaiden ennakkotulemia alkavasta kaudesta voi lukea Viestiliigan sivuilta. Sivuilta löytyy myös lisätietoa kaudesta sekä arkistot viime vuosien osakilpailuista ja pisteistä.

Klaaniviestin naisten startti tapahtuu sunnuntaina 9. elokuuta kello 10.00. Miesten viesti käynnistyy kello 14.00.

Klaaniviestin sivut: https://lappeenriento.fi/suunnistus/suunnistuskilpailut/klaaniviesti2020/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri