Gueorgiou löysi itseään parempia Göteborgista

Ranskalainen menetti otteensa voittoon pitkällä välillä. Naisissa Annika Billstam oli päivän paras.

Ruotsalaisten "huippuliiga" vaihtoi täksi vuodeksi nimeään. Silva Leaguen ensimmäinen osakilpailu käytiin Göteborgissa Sävedalens AIK:n ja Lerums OK:n järjestämänä.

Miesten reilun 13 kilometrin vaativasta kilpailusta odotettiin Thierry Gueorgioun näytöstä, mutta hieman yllättäen toista vuotta pääsarjassa kilpailevat Gustav Bergman ja Johan Runesson pitivät kovempaa vauhtia maastossa. Bergmanin suunnistus takkuili alussa ja OK Ravinenin tähti oli jo lähes puolitoista minuuttia kärjen takana ensimmäisten kilometrien jälkeen. Tarkka suunnistus ja tiukka vauhdinpito nosti miehen kuitenkin lähelle kärkeä radan puolivälin jälkeen.

Vaativan väliaikalähtökilpailun kruunasi pitkä ja monta reitinvalintavaihtoehtoa tarjonnut väli, jossa kilpailun ratkaisu syntyi. Rastilla numero 23. Gustav Bergman oli kolmantena minuutin päässä Johan Runessonista ja parikymmentä sekuntia Gueorgioun takana. Noin vartti myöhemmin rastivälin päässä Bergman johti kisaa puolella minuutilla suoran reitinvalintansa johdosta. Runessonin reitti kiersi hieman etelämpää, jolla hän hävisi Bergmanille puolitoista minuuttia. Guergiou menetti välin puolessavälissä paljon aikaa ja nuoret ruotsalaiset pääsivät ratkaisemaan voiton keskenään.

Voittotaistelu oli vielä kuitenkin sekuntipeliä. Göteborg-Majornan Runesson sai Bergmania kiinni lopussa, mutta maalissa miesten eroa oli kymmenen sekuntia Bergmanin hyväksi. Guergiou sijoittui kisan kolmanneksi.

Kisan ainoa suomalaisedustaja oli Malungin Johan Bäckman, jolla ei ollut paras päivä. Kaksi minuuttia Guergioun eteen lähtenyt Bäckman teki pienen virheen alussa ja ranskalainen ajoi Bäckmanin nopeasti kiinni. Bäckman ei kuitenkaan pysynyt Kalevan Rastin miehen perässä pitkään ja näin entinen porvoolainen jäi kauas kärjestä.

Eliasson nopein, Billstam tarkin

Naisten puolella OK Linnéä edustava pitkän matkan hallitseva maailmanmestari Annika Billstam oli päivän voittaja puolentoista minuutin erolla Tanja Ryabkinaan. Ylivoimaisesti kovinta vauhtia päivän kilpailussa piti viime vuonna Venlojen Viestissä ankkuriosuuden Domnarvedsille ratkaissut Lena Eliasson. Eliassonin teki kuitenkin suuria virheitä ja ajautumisia, joihin kului aikaa minuuttitolkulla. Kaksinkertainen sprintin MM-pronssimitalisti paikkasi virheensä kuitenkin reippaasti fysiikalla ja juoksi neljänneksi. Viimeistä vuotta junioreissa suunnistava Tove Alexandersson menetti aikaa kisan ensimmäisessä mäessä, mutta loppumatkan reipas suoritus toi hänelle kolmospaikan.

Silva Leaguen avausosakilpailussa oli mukana myös lukuisia suomalaisia. Parhaiten heistä onnistui neljä minuuttia Billstamille hävinnyt Haldenin Bodil Holmström. NTNUI:sta Haldeniin vaihtanut Holmström oli kisan seitsemäs. SK Pohjantähden Marika Teini vastasi toiseksi parhaasta suomalaisesityksestä ollen 14.

Huomenna Göteborgissa kilpaillaan keskimatkalla. Tarjolla on GPS-seurantaa. Ensimmäiset lähdöt ovat klo 9.30 Ruotsin aikaa.

Tulokset kärjen osalta ja suomalaiset

 H21 Elit

13 300 m, 69 kilpailijaa

1. Gustav Bergman OK Ravinen 1:29:02

2. Johan Runesson Göteborg-Majorna OK +0:10

3. Thierry Gueorgiou Kalevan Rasti +2:08

4. Ola Martner Göteborg-Majorna OK +2:17

5. Jonas Pilblad IFK Göteborg +2:35

41. Johan Bäckman Malungs OK Skogsmårdarna +14:17

D21 Elit

8 880 m, 72 kilpailijaa

1. Annika Billstam OK Linné 1:13:09

2. Tanja Ryabkina Hellas Orientering +1:30

3. Tove Alexandersson Stora Tuna OK +2:21

4. Lena Eliasson Domnarvets GOIF +3:39

5. Lina Strand Göteborg-Majorna OK +3:47

7. Bodil Holmström Halden SK +4:05

14. Marika Teini SK Pohjantähti +7:46

20. Heini Wennman SK Pohjantähti +9:39

25. Anna Närhi Delta +11:20

47. Laura Hokka SK Pohjantähti +18:56

Kisasivut, josta linkki GPS-seurantaan

 


 

KRV20 Kestavyysurheilu Marraskuu 2019 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri