Ojanaho ja Sianoja suunnistuksen Suomen mestareiksi

Olli Ojanaho suunnisti suunnistuksen Suomen metariksi. Kuva: KanSu / Pekka Muuttomaa

Olli Ojanaho suunnisti suunnistuksen Suomen metariksi. Kuva: KanSu / Pekka Muuttomaa

Olli Ojanaho ja Maija Sianoja ottivat suunnistuksen pitkien matkojen mestaruudet tänään Siikaisissa. Eilisestä karsintakilpailuista pääsarjojen finaaleihin selvitti tiensä noin 50 suunnistajaa.

Olli Ojanaho oli ylivoimainen tasaisessa, mutta maastopohjaltaan hitaassa ja raskaassa käydysääs kilpailussa. 16,8 kilometrin radalla Ojanaho käytti aikaa 1:46:23 ja voitti toiseksi sijoittunutta Akseli Ruoholaa 4:24. Kolmanneksi sijoittunut Aleksi Niemi jäi Ojanaholle 5:29. 

Ennakosuosikkeihin kuulunut Miika Kirmula johti alkumatkasta kilpailua, oli mitalitaistelussa yli puoleen matkaan, mutta loukkasi silmänsä ja joutui keskeyttämään.

Viime vuoden Jukolan viestin paras suomalaisseura Tampereen Pyrintö suoritti miesten kilpailussa vahvasti - peräti viisi miestä 20 parhaan joukossa.

sianoja pekka muuttomaaNaisten Suomen mestari Maija Sianoja. Kuva: KanSu / Pekka Muuttomaa

Myös naisten kilpailussa voittaja oli ylivoimainen. Maija Sianoja jätti 11,5 kilometrin radalla kakkoseksi sijoittunutta Merja Rantasta 4:38. Sianojan loppuaika oli 1:22:25. Mira Kaskinen oli kolmas ja arvokisamitalistit Marika Teini ja Venla Harju sijoilla neljä ja viisi.

Suunnistajien SM-syksy jatkuu jo ensi viikonloppuna, jolloin vuorossa on sprinttikilpailu lauantaina ja viestit sunnuntaina.

Tulokset

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri