1600 suunnistajaa kilpailee sprintin Suomen mestaruuksista Salossa

Miika Kirmula voitti viime vuonna sprintin Suomen mestaruuden. Kuva: Touho Häkkinen

Miika Kirmula voitti viime vuonna sprintin Suomen mestaruuden. Kuva: Touho Häkkinen

Yli 1 600 kilpailijaa mittelee sprinttisuunnistuksen SM-mitaleista Salossa lauantaina 19. syyskuuta. Tapahtumajärjestäjät ovat pyrkineet huolehtimaan kilpailijoiden ja talkoolaisten turvallisuudesta korona-aikana monin eri tavoin.

Poikkeuksellisesti vain pääsarjojen sekä HD18- ja HD20-sarjojen kilpailijat osallistuvat karsintoihin. Muut sarjat starttaavat matkaan iltapäivän aikana. Lisäksi kilpailussa ei ole käytössä lähtökynnystä. Karsintojen ja lähtökynnyksen poistamisen avulla pyritään minimoimaan kilpailukeskuksessa vietettävä aika ja vähentämään osallistujien ihmiskontakteja.

─ Kilpailukeskuksesta ei tänä vuonna löydy kahviota tai ravintolaa, vaan opastamme kilpailijat hyödyntämään lähialueen kahvila- ja ravintolatarjontaa. Järjestelyn avulla voimme vapauttaa talkoolaisia muihin tehtäviin ja tukea paikallisia ruokapaikkoja, kilpailunjohtaja Joel Hakala kertoo järjestäjien tiedotteessa.

Kilpailupäivänä kiinnitetään erityistä huomiota käsihygieniasta huolehtimiseen. Käsihuuhdepulloja on sijoitettu sekä kilpailukeskukseen että lähtöalueelle.

─ Olemme koronan vuoksi suunnitelleet kaiken tarkasti ihan numerolappujen jakamisesta maaliin tulemiseen. Osallistujat voivat saapua kilpailuun turvallisin mielin, Hakala toteaa.

Kilpailun radat ovat sprintin kolminkertaisen Suomen mestarin Tuomo Mäkelän käsialaa. Entinen maajoukkuesuunnistaja lupaa kilpailijoille monipuolisia suunnistushaasteita.

─ Ne selviävät tarkemmin sitten, kun kilpailijat saavat kisapäivänä kartan käteensä, Mäkelä kommentoi.

Viime vuoden voittaja Miika Kirmula saapuu puolustamaan sprinttimestaruuttaan entiseen kotikaupunkiinsa Saloon. Lisäksi kilpailuun ovat ilmoittautuneet muun muassa Helsingin Suunnistajien Tuomas Heikkilä ja MS Parman Maija Sianoja, jotka sijoittuivat viime vuonna kärkikolmikkoon.

Tielläliikkujien kannattaa varautua hetkellisiin pysähdyksiin kilpailupäivänä Urheilupuiston, Mököisten ja Pahkavuoren alueella. Liikenteenohjauksen avulla pyritään turvaamaan se, että kilpailijat pystyvät tekemään suorituksensa turvallisesti ja keskeytyksettä.

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri