Helena Jansson nauttii olostaan Sveitsissä

helenajansson intro071111Harjoitella, syödä, nukkua. Helena Jansson nauttii elämästään Sveitsissä.

 

 

helenajansson071111Elämä hymyilee tällä hetkellä Helena Janssonille. Kuva: Hevoskuuri.fiHarjoitella, syödä, nukkua. Helena Jansson nauttii elämästään Sveitsissä. Tavoite on tulla entistä paremmaksi suunnistajaksi.

– Minulla on ollut huippuolot Sveitsissä. Elämänlaadun ansiosta olen voinut valmistautua tällä tavalla optimaalisesti, sanoo Helena Jansson, joka on myös opetellut entistä hyökkäävämpää suunnistusta metsässä.

Helena Jansson melkein jopa pahoittelee sitä, että on voinut harjoitella niin täysipainoisesti. Janssonin avopuoliso Niclas Jonasson vinkkaa takaa, että elämänlaatu voidaan määritellä monella eri tapaa. Helena Janssonille määritelmä on yksinkertainen valmistavan kauden aikana, paljon harjoittelua.

– Koen, että aika Sveitsissä on ollut oikein hyödyllinen. Olen voinut keskittyä kunnolla harjoitteluun, ja minä todellakin rakastan harjoittelua, kertoo Jansson orientering.se:lle.

Jansson on Sveitsissä asumisen yhteydessä harjoitellut myös jonkin verran yhden kovimmista kilpakumppaneistaan, Simone Nigglin kanssa ja he ovat myös prepanneet toisiaan muutamissa harjoituskilpailuissa. Molemmat ovat päässeet näissä harjoituksissa voiton makuun ja vaikkei kyseessä olekaan ollut taistelu mitaleista tai maailmancupin pisteistä, niin kumpikaan ei suostu helpolla häviämään.

– Se on ollut aika tasaista meidän välillä ja se on ollut hyvä todiste siitä, että harjoittelu on toiminut. Toisaalta vielä on pitkä aika MM-kisoihin ja silloin tulee olemaan useampia naisia, joilla on tuoreet jalat ja taistelevat mitaleista. Mutta olen tyytyväinen kauden alkuun. Mielestäni olen löytänyt sujuvuuden sekä juoksuun että suunnistukseen, viime vuoden keskimatkan maailmanmestari kertoo.

Hyökkäävämpää suunnistusta

Jansson jatkaa perusharjoittelua koko huhtikuun, joten Silva Leaguen kilpailuissa Täbyssä ja Vallentunassa Janssonia ei vielä huippukunnossa nähdä, sen aika tulee myöhemmin.

– Koko huhtikuu menee perusharjoittelussa, sanoo Jansson päättäväisesti.

Hyvän perusharjoittelun lisäksi Jansson on sitä mieltä, että hän on oppinut yhden asian, jonka on hyvä olla takaraivossa, kun MM-kisat alkavat.

– Olen oppinut, että täytyy olla paljon hyökkäävämpi, kun kilpailee Sveitsissä. Sitä en tajunnut vielä kunnolla viime vuonna. Maastot antavat tähän mahdollisuuden. Täytyy todella olla täysi fokus siihen, että etenee koko ajan kovaa vauhtia, sanoo Jansson päättäväisesti.

– Uskon, että sen kokemuksen mukaan ottaminen voi olla hyödyllinen myös muissa maastotyypeissä, Jansson jatkaa.

Helena Jansson on viime vuodesta lähtien asunut pääasiassa Sveitsissä valmistautuen tuleviin Lausannen MM-kilpailuihin heinäkuussa.

Lähde: Orientering.se

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri