Silja-rastien yhteydessä EM-katsastus ja nuorten näyttökisa

Lauantaina 21.4. järjestettäville Silja-rasteille on vähitellen muodostunut melkoiset perinteet yhtenä suunnistuskauden avauskisoista, kun tänä keväänä Paimion seudun suurtapahtumassa suunnistetaan jo 27. kertaa.

Lauantaina 21.4. järjestettäville Silja-rasteille on vähitellen muodostunut melkoiset perinteet yhtenä suunnistuskauden avauskisoista, kun tänä keväänä Paimion seudun suurtapahtumassa suunnistetaan jo 27. kertaa. Kyseessä onkin eräs maamme pitkäikäisimmistä jokavuotisista yhden päivän suunnistuskilpailuista. Tälläkin kerralla suunnistetaan totutusti keskimatkoilla. Osanottajia on ilmoittautunut yli 2000, joka lähentelee jo ennätysvuosien määrää.

Etelä-Suomessa on paikoin eletty jo kolmatta peräkkäistä kylmähköä ja etenkin runsaslumista talvea. Varsinais-Suomessa lumipeite jäi kuitenkin edellisiä vuosia selvästi ohuemmaksi, joten vuoden takaisen Silja-rastien siirron uusintaa ei ole tarvinnut edes harkita. Kun kisaa edeltäville päivillekään ei ole luvattu ainakaan kiinteän olomuodon sadetta, tulevat maaston ainoat lumikokkareet löytymään mäkien suojaisimmista pohjoisrinteiden koloista.

Tällä kertaa suunnistajille on Sauvon Lautkankareella tarjolla, jos ei aivan neitseellistä, niin ainakin seutukunnan mittakaavassa harvinaisen hyvin "säilynyttä" maastoa, sillä viimeksi samalla alueella suunnistettiin kilpaa Silja-rasteilla vuonna 1991. Aiemmin maastoa on käytetty muun muassa MM-katsastuksissa Australian kisoihin vuonna 1985. Yli kaksi vuosikymmentä on siis maasto saanut olla suunnistukselta rauhassa muutamia 90-luvun kuntorasteja lukuun ottamatta.

Tällä kaudella Huippuliiga on kahdeksan peräkkäisen vuoden jälkeen tauolla, joten myös Silja-rastien perinne televisioidun liigan avaajana on katkolla toista vuotta. Tästä huolimatta Silja-rastit on eliittipääsarjojen osalta ensimmäinen EM-katsastus ja maailmanrankingiin kuuluva kilpailu (WRE) sekä kaksikymppisissä näyttökilpailu tuleviin arvokisoihin.

>> Kisasivuille

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri