Bagstevold ja Lundanes voittivat Norjan sprintin EM-katsastukset

Heidi Bagstevold ja Olav Lundanes nappasivat voitot Norjan EM-katsastuksissa Oslossa torstai-iltana. Lundanes oli miesten kilpailussa ylivoimainen.

Heidi Bagstevold ja Olav Lundanes nappasivat voitot Norjan EM-katsastuksissa Oslossa torstai-iltana. Lundanes oli miesten kilpailussa ylivoimainen.

Haldenin Olav Lundanes hallitsi suvereeniin tyyliin miesten sprinttikatsastusta ja nappasi voiton selvällä 27 sekunnin erolla ennen norjalaisten sprinttivalmentajaa, kokenutta ruotsalaista Emil Wingstedtiä. Lars Skjeset oli kolmas.

– Tunnen, että juoksen kovempaa kuin viime vuonna ja rastitkin näyttivät tulevan hyvin vastaan ja reitinvalinnat osuivat kohilleen. Oli myös tärkeää näyttää Emilille hänen paikkansa, kertoi tyytyväinen Lundanes hymyillen.

Naisten kilpailun voitti Bäkkelagetin Heidi Bagstevold ennen seurakavereitaan Kine Guliksenia ja Tone Wigemyriä. Naisten kilpailussa kovinta juoksuvauhtia esitti kuitenkin kokenut Anne Margrethe Hausken Nordberg, joka sai jopa päivän voittajan Bagstevoldin minuutilla kiinni. Epäonnekseen Hausken Nordberg oli kuitenkin epähuomiossa jättänyt yhden rastin väliin ja tuli näin hylätyksi. Saman kohtalon koki myös Mari Fasting. Hausken Nordberg osoitti kuitenkin, että hän on tekemässä vahvaa paluuta viime vuoden äitiysloman jälkeen.

– Olen uskomattoman motivoitunut jälleen suunnistamaan ja talvella harjoittelu on vaan sujunut paremmin ja paremmin joka kuukausi, kertoi hylkäyksestä huolimatta erittäin tyytyväinen Anne Hausken Nordberg, joka kovin mielellään juoksisi sprinttiä EM-kisoissa.

Hausken Nordbergin aviomies Anders Nordberg kärsii pienestä pohkeen venähdyksestä, eikä hän osallistu Norjan EM-katsastuksiin. Hänet valittiin kuitenkin jo etukäteen Falunin toukokuisiin EM-kisoihin.

Perjantaina Norjassa on ohjelmassa maan yömestaruudet ja sunnuntaina on pitkän matkan EM-katsastus.

Lähde: OPN.no

Norjan EM-katsastus - Sprintti Oslo, 19. huhtikuuta 2012

Naiset

1) Heidi Østlid Bagstevold, Bækkelaget 13.33
2) Kine Gulliksen, Bækkelaget 0.06 perässä
3) Tone Wigemyr, Bækkelaget 0.24
4) Silje Ekroll Jahren, Sävedalen 0.33
5) Nikoline Ekberg Schjerve, Bækkelaget 0.37
5) Kine Hallen Steiwer, Lillomarka 0.37

Miehet

1) Olav Lundanes, Halden 12.09
2) Emil Wingstedt, Halden 0.27 perässä
3) Lars Skjeset, Frol 0.30
4) Øystein Kvaal Østerbø, Lidingö 0.33
5) Magne Dæhli, Halden 0.34
6) Bjørn Ekeberg, Tyrving 0.45

>> Tulokset

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri