Kauppi ja Ikonen EM-katsastuksen ykköset

PasiIkonen210412 introAsikkalan Raikkaan Minna Kauppi ja Vaajakosken Terän Pasi Ikonen olivat EM-katsastussarjojen keskimatkan nopeimmat Silja-rasteilla Sauvossa. Molemmat olivat täysin ylivoimaisia muuten äärimmäisen tasaisessa kisassa.

PasiIkonen210412Pasi Ikonen on todella kovassa kunnossa heti keväästä. Kuva: Antti VeijalainenAsikkalan Raikkaan Minna Kauppi ja Vaajakosken Terän Pasi Ikonen olivat EM-katsastussarjojen keskimatkan nopeimmat Silja-rasteilla Sauvossa. Molemmat olivat täysin ylivoimaisia muuten äärimmäisen tasaisessa kisassa.

Kaupin odotettua hallintaa

Minna Kaupin ykkössija irtosi yli kahden minuutin erolla SK Pohjantähden Sofia Haajaseen. Kolmanneksi suunnisti Tampereen Pyrinnön Venla Niemi, jonka perään seuraavat kolme naista Lynxin Karoliina Sundbergin johdolla mahtuivat puolen minuutin sisään.

MinnaKauppi210412Minna Kauppi on päässyt nopeasti erinomaiseen kuntoon talven sairastelujen jälkeen. Kuva: Antti VeijalainenKauppi kaipaili kauden ensimmäisessä Suomen-kisassaan sujuvuutta mutta muuten ei isoja ongelmia ollut.

– Oli tosi kylmää ja lähdössä se tuntui lihaksissa, mutta siitä se kone vain lämpeni ja kivasti homma sujui, kommentoi Kauppi, joka aikoo pyhittää tulevat päivät tiukasti harjoittelulle.

– Tästä suunnataan seuraavaksi Kisakallioon treenailemaan ja luvassa on myös Mynämäen avokallioita. Seuraava startti on viikon päästä FinnSpringin katsastuksissa.

Kisan kakkonen Haajanen suunnisti varsin puhtaasti ja tossukin liikkui mukavaa vauhtia.

– Olen ihan hyvässä kunnossa ja suunnistus on oikeasti kivaa. Hyvin sujui kisa ensimmäiseksi Suomen-startiksi, virheet jäivät alle minuuttiin, kertoi Haajanen.

Ikonen loistavassa kevätkunnossa

Miesten 6,9 kilometrin otatuksessa Ikoselle ei löytynyt kunnon haastajaa, vaikka ensimmäisissä väliajoissa KooVeen tuore kasvo, kisan viitonen Topi Anjala olikin selvästi edellä. Erittäin kova loppu venytti voittomarginaaliksi 1.19 Pellon Ponnen Olli-Markus Taivaiseen. Kolmannen sijan jakoi Kalevan Rastin kaksikko Hannu Airila – Jarkko Huovila, joille tappiota kärkeen kertyi jo yli kaksi minuuttia. Sijat kolmosesta jaettuun seitsemänteen mahtuivat seitsemän sekunnin sisään.

Ikonen teki virheen alkumatkasta ja joutui sen jälkeen kiristämään otettaan suunnistuksesta, mikä onnistuikin erinomaisesti.

– Nelosella tein noin minuutin koukun, juoksin vaan alamäkeen vinoon ja ohi rastista. Siihen olen todella tyytyväinen, että sain tämän jälkeen kerättyä suorituksen kasaan, analysoi Ikonen, jonka kevään jatko sujuu hyvin perinteisissä merkeissä.

– FinnSpring on tietysti ohjelmassa ensi viikonloppuna ja sen jälkeen luonnollisesti 10mila.

Taivainen kertoi kisan menneen varsin mukavasti joskaan ei ihan ongelmitta.

– Alussa painoi jotenkin huono itseluottamus. Pari selkeää virhettäkin mahtui alkumatkalle. Kunto on kuitenkin ok ja tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Taivainen.

Taini tyytyväinen ensimmäisiin katsastustuloksiin

Päävalmentaja Juha Taini ei tuloslistassa kovin suuria yllätyksiä nähnyt. Etukäteen katsastuksen voittajillekin luvatut EM-kisaliput menivät odotettuihin osoitteisiin.

– Naisissa ainakin kärkikuusikko olivat juuri ne, joita sinne sopi odottaakin. Kokonaisuutena naiset suunnistivat hyvin ja itse asiassa puhtaammin kuin miehet. Nuorempien nimien esiinmarssi on hyvä asia, joskaan ei mikään yllätys, pohti Taini moittien samalla monien isoa virhesaldoa.

– Pienemmin virhein pitäisi selvitä. Pasillekin tuli selvästä voitosta huolimatta se minuutin koukku, joka on tällaisella keskimatkalla todella paljon ja kansainvälisessä arvokisassa kostautuisi armotta.

Nuorten 20-sarjoissa pidettiin Silja-rastien yhteydessä näyttökisa Slovakian kesäkuiselle MM-katsastusmatkalle. Ykkössijat kääräisivät MS Parman Tuulia Viberg sekä OK Orientin Otto Simosas.

Paimion Rastin isännyydessä Sauvon Lautkankareella kisasi kaikkiaan yli 2000 suunnistajaa. Lähes Silja-rastien perinteeksi muodostunut lämmin kevätaurinko loisti tällä kertaa poissaolollaan kun muutaman plusasteen länsituuli puhalsi täydellä voimallaan läpi kilpailukeskuksen. Uhkaavilta sateilta kuitenkin kisan aikana vältyttiin.

H21E : 6.9 km

1. Pasi Ikonen VaajTe 37.15
2. Olli-Markus Taivainen PelPo 38.34 +1.19
3. Hannu Airila KR 39.19 +2.04
3. Jarkko Huovila KR 39.19 +2.04
5. Topi Anjala Koovee 39.23 +2.08
6. Tuomas Tervo RR 39.25 +2.10

D21E : 5.2 km

1. Minna Kauppi AR 32.19
2. Sofia Haajanen Pohjant 34.30 +2.11
3. Venla Niemi TP 34.44 +2.25
4. Karoliina Sundberg Lynx 34.55 +2.36
5. Merja Rantanen JRV 34.58 +2.39
6. Saila Kinni TP 35.11 +2.52

>> Paimion Rastin sivuilla tulokset

- Antti Veijalainen

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri