Tanskalaissuunnistajan motivaatio kohdillaan – 23 tuntia korvaavia harjoitteita

Tue Lassen joutuu jättämään väliin EM-kisat, mutta MM-kisoissa mies voi yltää taas korkealle.

Viime vuosina Tanskan parhaan miessuunnistajan titteliä kantanut Tue Lassen oli hyvässä kunnossa keväällä ja valmiina taistelemaan huippusijoituksista Ruotsin EM-kioissa, kunnes Tanskan erikoispitkillä matkoilla sattunut jalkavamma pilasi koko kevään. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä juostussa kisassa Lassen loukkasi polven nivelsiteensä sekä lihaksensa erittäin pahasti ja miehen koko kausi oli vaarassa. Lopulta vamma osoittautui pelättyä lievemmäksi vaatien kuitenkin kuuden viikon juoksutauon.

Juoksutauko ei kuitenkaan estänyt harjoittelua kokonaan ja niinpä Lassen pääsi korvaavien harjoitusten pariin nopeasti. Motivaatiota mieheltä ei ainakaan puutu, sillä mies treenasi 23 tuntia spinningillä, crosstrainerilla sekä pyörällä erilaisten voimaharjoitusten lisäksi. Tämä siitä huolimatta, että Lassen ei voinut vielä käyttää toista jalkaansa täysipainoisesti harjoituksissa.

-MM-kisojen kannalta voi olla hyvä asia, ettei minun tarvitse olla huippukunnossa EM-kisojen aikaan. Se antaa minulle paremmat mahdollisuudet määräharjoitteluun koko huhtikuun ja toukokuun ajan, Lassen kirjoittaa blogissaan.

Lassen on viime talven aikana nostanut harjoitusmääriään muutenkin kuin loukkaantuneena. Tammikuussa mies treenasi 81 tuntia kotipaikkakunnallaan Oslossa.

Suurelle yleisölle Lassen saattaa olla vieras nimi, mutta kansainvälisellä tasolla tanskalainen on erittäin lähellä maailman kärkeä. Viime vuoden MM-keskimatkalla Lassen oli keskimatkan seitsemäs ja EM-sprintistä paras saavutus on kuudes sija. Lisäksi hän juossut maailmancupin pitkän matkan osakilpailussa viidenneksi.

Lassenin tekee suomalaisittain mielenkiintoiseksi nimeksi myös se, että hän on ilmoittanut vaihtavansa mahdollisesti suomalaiseen seuraan valmistautuakseen Vuokatin MM-kisoihin ja mahdollisen taloudellisen tuen merkeissä. Helmikuun lopun blogikirjoituksessaan Lassen kertoo harkitsevansa vaihtoa jo kesäksi, mutta kirjoitushetkellä kaikki ei vaihdon kannalta ollut vielä valmista. Mielenkiintoista on nähdä, miten mahdollinen siirto kesällä onnistuu sääntöjen puitteissa. Joka tapauksessa Bækkelaget olisi menettämässä yhden kovan viestijuoksijan Lassenin vaihtaessa, sillä mies on juossut jokaisessa juoksemassaan Jukolan Viestissä erittäin varmoja viestijuoksuja. Lisäksi hän on ollut pomminvarma myös 10MILAssa osuuksillaan.

Tue Lassenin blogi (tanskaksi)


KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri