Thierryn voittoputki jatkuu Ruotsin metsissä

 EM-kisoihin valmistautuva ja samalla avopuolisonsa kotimaassa aikaansa viettävä Thierry Gueorgiou oli pysäyttämätön Silva Leaguen osakilpailuissa Tukholman pohjoispuolella. Helena Jansson oli suvereeni naisten pitkällä matkalla.

Silva League jatkui Vallentunassa pitkän matkan ja keskimatkan kilpailuilla. Tasaisessa, mutta vaativassa maastossa lähes kaikki sortuivat pieniin virheisiin lähellä rastiympyrää. Lisäksi monet ajautuivat sivuun rastiväleillä.

Miesten kilpailussa Kalevan Rastin Thierry Gueorgiou onnistui pitämään kilpakumppanit takanansa jälleen kerran. Gustav Bergman pääsi jälleen lähimmäksi häviten ainoastaan puoli minuuttia. Fredrik Johansson ja Anders Holmberg johtivat kilpailua pitkään, mutta Johanssonin virhe lopussa sekä Holmbergin huono reitinvalinta päästivät edellisen Silva Leaguen johtopaikoilta tutut miehet kärkeen. Kalevan Rastin menestystä täydensi Philippe Adamski, joka sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle Johanssonin kanssa. Muista suomalaisseurojen edustajista Deltan Valentin Novikov oli kahdestoista.

Naisten puolella Sveitsissä asuva Helena Jansson oli ylivoimainen. Reilun tunnin kilpailussa eroa kilpasiskoihin syntyi kolme minuuttia. Annika Billstam ja Lina Strand pystyivät pitämään lähes samaa tahtia kilpailun alkupuolella, mutta loppulenkillä fyysinen potku ja sujuvuus käänsivät kisan Janssonin selkeään voittoon.

Naisten kilpailussa mielenkiintoista oli GPS-seurannan perusteella nähdyt kiellettyjen alueiden ylitykset. Annika Billstam näytti juosseen läpi viitoittamattoman, mutta karttaan kielletyksi merkityn alueen. Linnea Gustafsson teki saman virheen, mutta ilmeisesti huomasi erheensä tullessaan kielletyn alueen toisella puolella sijaitsevalle tielle. Mitä todennäköisimmin hän yritti "korjata virheensä" juoksemalla uudestaan kielletyn alueen läpi takaisin maaston puolelle ja sen jälkeen kiertää alueen hyväksyttyä reittiä pitkin. Gustafsson hylättiin, vaikka väliaika-analyysin perusteella hän on käynyt kaikilla rasteilla. Billstam oli kuitenkin hyväksytysti kisan kakkonen.

Sunnuntain keskimatkalla naisten ykköseksi nousi vahvaa kuntoa kevään aikana osoittanut Tanja Ryabkina, joka voitti keskimatkan kisan täysin ylivoimaisesti. Kakkoseksi ja kolmokseksi sijoittuneet Emma Johansson ja Lilian Forsgren jäivät kaksi minuuttia. Pitkää matkaa hallinneet Jansson ja Billstam sortuivat monen muiden naisten tavoin jättivirheisiin sijoituksen painuessa yli kymmenen.

Miesten puolella Gueorgiou ei antanut muiden yllättää ja voitti kisan puolella minuutilla. Gustav Bergman piti visusti kiinni kakkossijasta ja Johan Runesson oli kolmas.

Silva Leaguesta on nyt käyty neljä osakilpailua. Thierry Gueorgiou johtaa tällä hetkellä kokonaiskisaa miesten puolella. Takaa-ajona käytävään finaaliin ranskalainen on kerännyt lähes kahden minuutin johdon. Gustav Bergman on toisena. Johan Runesson majailee kolmantena lähes neljä minuuttia Guerogioun takana. Sarjan kärkisijat ovat menneet samoille juoksijoille ja tästä syystä erot ovat revenneet suuriksi. Neljäntenä oleva Jerker Lysell lähtee tämänhetkisen tilanteen perusteella melkein kahdeksan minuuttia kärjen perään.

Naisten puolella Tanja Ryabkina johtaa kahdella ja puolella minuutilla. Kakkossijasta käydään kova taisto Annika Billstamin ja Lina Strandin välillä.

Tilanteet voivat vielä muuttua ennen takaa-ajofinaalia kun liigan toiseksi viimeinen osakilpailu käydään sprinttinä Linköpingin keskustassa tulevana perjantaina.

Husadubbeln – kisasivut, jossa tulokset, kuvia ja GPS-seuranta

Silva Leaguen kokonaistilanne.Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri