Oskar Svärd unelmoi 10milan voitosta

Oskar-Svard 31Kolminkertainen Vasaloppet-voittaja Oskar Svärd hamuaa suunnistuksen puolelta viestimenestystä. Aiemmin Ulricehamnia edustanut Svärd vaihtaa Taalainmaan ylpeyteen Malungs OK Skogsmårdarnaan.

Oskar-Svard 31Oskar Svär uudessa seuraasussaan. Kuva: Malungs Ok Skogsmårdarna.Kolminkertainen Vasaloppet-voittaja Oskar Svärd hamuaa suunnistuksen puolelta viestimenestystä. Aiemmin Ulricehamnia edustanut Svärd vaihtaa Taalainmaan ylpeyteen Malungs OK Skogsmårdarnaan.

Vasaloppetin lisäksi Svärd on voitattanut urallaan muun muassa Marcialongan ja Jizerska Padesatkan, mutta aivan eilisen teeren poika Svärd ei ole suunnistuksessakaan. Ruotsin mestaruuskilpailuissa Svärd on ollut useasti 20 parhaan joukossa, parhaimpana yhdeksäs sija pitkältä matkalta. Viestistä Svärdiltä on pronssia.

10mila-menetyksestä haaveileva Svärd hakee uutta potkua harjoitteluun.

- Malungs OK:lla on sekä kovia juoksijoita että päteviä vetäjiä. Tällainen porukka sytyttää ja toivottavasti kilpaileminen ja harjoittelu seuran mukana kehittävät minua yleisemminkin. On hienoa, että seurassa on niin monia maajoukkuesuunnistajia ja uskon, että pystyn itsekin kehittymään suunnistajana, kertoo Svärd seuran kotisivuilla.

Svärdillä on tavoitteena menestys myös sotilaiden maailmanmestaruuskilpailuissa.

Malungs OK Skogsmårdarnassa juoksevat muun muassa maajoukkuesuunnistajat David Andersson, William Lind ja Erik Rost. Suomen Johan Bäckman vaihtoi seuraan syksyllä. Todennäköistä on, että Malungs OK tulee jatkossa taistelemaan entistä paremmista sijoituksista suurviesteistä. Tästä on osoituksena tältä kaudelta jo Måsenstafettenin voitto.

>>Lue myös Oskar Svärdin haastattelu keväältä 2011

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri