Ruotsin joukkue EM-kotikisoihin

PekkaNikulainenAnnikaBillstam intro250811Tulevien suunnistuksen EM-kisojen isäntämaa Ruotsi on myös valinnut kisajoukkueensa Taalainmaalla 14. toukokuussa alkaviin koitoksiin.

 

PekkaNikulainenAnnikaBillstam250811Pääsevätkö Pekka Nikulainen ja Annika Billstam nauttimaan menestyksestä myös EM-kotikisoissa? Kuva: Hevoskuuri.fiTulevien suunnistuksen EM-kisojen isäntämaa Ruotsi on myös valinnut kisajoukkueensa Taalainmaalla 14. toukokuussa alkaviin koitoksiin.

Ruotsi valitsi lopulta varsin suuren joukkueen, joka koostuu 11 naisesta ja 12 miehestä. Joukkueesta löytyy myös sekä rutiinia että nuoruutta. Joukkueeseen pääsi mukaan kolme junioria ja yhteensä viisi suunnistajaa tekee maajoukkuedebyyttinsä Falunin EM-kisoissa.

Helena Janssonilla on ollut viime aikoina hiukan ongelmia kantapäänsä kanssa ja hän jättää pitkän matkan kilpailun väliin. Jansson tuli myös kipeäksi viime viikolla ja makasi käytännössä koko viikon sairasvuoteella. Näin ainoastaan Lena Eliasson juoksee kaikki kolme henkilökohtaista kilpailua Ruotsin joukkueesta. Ruotsin naisten joukkueesta puuttuu viime kesän sprintin maailmanmestari Linnea Gustafsson, joka on kärsinyt fyysisestä ja henkisestä uupumuksesta ja pitää toistaiseksi taukoa suunnistuksesta.

Miesten joukkueesta puuttuu loukkaantumisista kevään aikana kärsinyt Peter Öberg, joka EM-kotikisojen sijaan tähtää MM-kisoihin heinäkuussa. Myös David Anderssonilla on ollut ongelmia ja hän juoksee kisoissa ainoastaan keskimatkan kilpailun.

Ruotsi saa sprinttiin yhden lisäpaikan hallitsevan mestarin Helena Janssonin henkilökohtaisen paikan ansiosta ja antaa näin kahdelle lupaavalle juniorille näytönpaikan aikuisten arvokisoissa. 20-vuotias Elin Månsson ja 19-vuoitas Michaela Hallqvist pääsevät juoksemaan aikuisten arvokisoissa ennen ainuttakaan starttia nuorten MM-kisoissa. Ruotsin kolmas juniori on Tove Alexandersson, mutta hän teki jo viime kaudella kansainvälisen läpimurtonsa naisten sarjassa, joten mistään untuvikosta ei hänen kohdallaan ole kyse. Loput maajoukkuedebytantit ovat Anna Forsberg, Erik Liljequist ja Ola Martner.

Ruotsin viestijoukkueet valitaan pitkän matkan kilpailun jälkeen.

Ruotsin EM-joukkue

Naiset:

Tove Alexandersson, Stora Tuna OK: pitkä ja keskimatka
Annika Billstam, OK Linné: pitkä ja keskimatka
Lena Eliasson, Domnarvets GoIF: pitkä, keskimatka ja sprintti
Anna Forsberg, Göteborg-Majorna OK: pitkä ja sprintti
Lilian Forsgren, OK Tisaren: sprintti
Annica Gustafsson, IFK Lidingö SOK: pitkä ja sprintti
Michaela Hallqvist, Malungs OK: sprintti
Helena Jansson, Leksands OK: keskimatka ja sprintti
Emma Johansson, Domnarvets GoIF: keskimatka
Elin Månsson, OK Löftan: sprintti
Lina Strand, Göteborg-Majorna OK: sprintti ja keskimatka

Miehet:

David Andersson, Malungs OK: keskimatka
Gustav Bergman, OK Ravinen: pitkä ja keskimatka
Olle Boström, Järla Orientering: pitkä
Anders Holmberg, Järla Orientering: pitkä ja sprintti
Fredrik Johansson, IFK Lidingö SOK: pitkä
Mattias Karlsson, Halden SK: sprintti
Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn: keskimatka ja sprintti
Erik Liljequist, Södertälje-Nykvarn: sprintti
Jerker Lysell, Rehns BK: keskimatka ja sprintti
Ola Martner, Göteborg-Majorna OK: pitkä
Erik Rost, Malungs OK: keskimatka ja sprintti
Johan Runesson, Göteborg-Majorna OK: pitkä ja keskimatka

>> EM-kisasivut

- Ruotsin Suunnistusliitto

ulvang banneri