Vantaalla kaikkien aikojen suurin Jukolan viesti 2012

JukolalahtoII intro210611Valio-Jukolan joukkueiden määrä on nousemassa uuteen osallistujaennätykseen. Varsinaisen ilmoittautumisajan päätyttyä naisten Venlojen viestiin on ilmoittautunut 1245 joukkuetta ja miesten Jukolan viestiin 1654 joukkuetta.

JukolalahtoII210611Valio-Jukolan lähdössä tulee olemaan ennätysmäärä joukkueita. Kuva viime vuoden Salpa-Jukolasta. Kuva: Hevoskuuri.fiValio-Jukolan joukkueiden määrä on nousemassa uuteen osallistujaennätykseen. Varsinaisen ilmoittautumisajan päätyttyä naisten Venlojen viestiin on ilmoittautunut 1245 joukkuetta ja miesten Jukolan viestiin 1654 joukkuetta. Kaikkiaan suunnistajia on tällä hetkellä mukana Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa 16.-17.6.2012 käytävässä kisassa 16 558. Tällä osallistujamäärällä Jukolan viesti on taas osallistujamäärältään vuoden suurin aikuisten urheilutapahtuma ja Valio-Jukola kaikkien aikojen suurin Jukolan viesti. Edellinen Jukolan viestin osallistujaennätys on Hyvinkään Kytäjältä kahden vuoden takaa. Silloin kilpailijoita oli mukana yhteensä 15 300.

- Osallistuvien joukkueiden määrän kasvua selittää pitkälti Jukolan sijainti pääkaupunkiseudulla. Moni joukkue toteuttaa nyt pitkäaikaisen tavoitteensa osallistua Jukolan viestiin. Hyvä sijainti on houkutellut mukaan erityisesti uusia kaveri- ja työporukoita. Toki suunnistuksen suosio näkyy nyt myös kuntorasteilla, sanoo Valio-Jukolan pääsihteeri Päivi Luoma.

Jukolan viesti on kansainvälinen suunnistustapahtuma. Kaikkiaan mukana on joukkueita 23 maasta. Eniten suunnistajia, kolme neljäsosaa tulee Suomesta, mutta myös ruotsalaisia ja norjalaisia joukkueita on paljon.

- Me järjestäjät odotamme kilpailijoita innolla, ja odotus tiivistyy aina viestien lähtöhetkeen asti. Tavoitteenamme on, että jokainen kilpailija nauttii mukanaolosta. Valmistaudumme myös vastaanottamaan Hakunilan urheilupuistoon ennätyksellisen suuren yleisön kannustamaan suunnistuksen huippunimiä ja harrastajia, Luoma sanoo.

Valio-Jukolaan voi vielä ilmoittautua korotetuin osallistujamaksuin 8.6. asti. Jos haluat osallistua viestiin, mutta sinulta puuttuu joukkue, apua voi löytyä suunnistajanpankista. Tutustu palveluun:

http://www.jukola.com/2012/kilpailuinfo/suunnistajapankki/

Tietoa Valio-Jukolasta ja ilmoittautumistilanteesta: www.jukola.com/2012

Valio-Jukola on järjestyksessään 35. Venlojen viesti ja 64. Jukolan viesti. Viesti järjestetään 16.-17.6.Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa. Viestin järjestäjinä toimivat Keravan Urheilijat ja Pihkaniskat.

- Valio-Jukolan tiedotus


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri