Olle Boström mursi jalkansa suunnistuksen EM-kilpailuissa

Ruotsin EM-mitalisuosikkeihin kuuluva Olle Boström mursi mystisellä tavalla jalkapöydän luunsa suunnistuksen EM-kilpailuissa.

Kaksi viikkoa sitten 10MILA:n Långa Nattenia dominoinut Olle Boström joutuu pitämään neljän viikon tauon suunnistuksesta jalkapöydän murtuman vuoksi. Nackalaisen kevät päättyi murheellisesti pitkän matkan karsintakilpailussa, jossa Boströmin jalka alkoi kipeytyä. Kipu ei aluksi ollut liian kovaa, joten mies pystyi etenemään karsinnassa virheettömästi ja keskittyneesti. Loppua kohden kipu kuitenkin yltyi.

-Kilometri kilometriltä jalkaan sattui enemmän ja enemmän. Lopulta minun oli vaikea ylipäätänsä juosta. Jos olisin ollut viisas, olisin tietenkin keskeyttänyt, mutta tämä oli EM-karsinta ja olin edelleen tavoittelemassa finaalipaikkaa, kertoo Boström murheellisesta juoksusta blogissaan.

Heti kilpailun jälkeen Boström kyyditettiin sairaalaan Moraan, jossa röntgenkuva paljasti murtuman. Nyt edessä on neljän viikon juoksutauko. Tämä tarkoittaa sitä, että miestä ei nähtäne Jukolassa ja myös MM-kisoihin valmistautuminen menee vaikeaksi.

-Luulin, että aikaisemmat sairastelut ja loukkaantumiset, joita minulla oli viime talvena, olisivat riittäneet. Olin näköjään väärässä, Boström tilittää blogissaan.

Löi jalkansa pöytään?

Murtuman syntyminen on kuitenkin edelleen hämärän peitossa. Boström muistaa lyöneensä jalan pöytään muutamia päiviä ennen EM-kisoja, jonka jälkeen jalkaan sattui hetken aikaa. Mies kuitenkin treenasi vielä samana päivänä normaalisti eikä kipua tuntunut.

Päivää ennen karsintajuoksua Boström osti uudet suunnistuskengät ja juoksi niillä ensimmäistä kertaa. Tuolloin mies alkoi tuntea kipua oikeassa jalassaan.

-Silloin muistin, että olin lyönyt jalan paria päivää aikaisemmin pöytään. En ollut kuitenkaan tuntenut kipua sen jälkeen, joten ajattelin solmineeni uudet suunnistuskengät liian tiukasti, kertoi Boström päivästä ennen kohtalokasta karsintakisaa.

Tämän jälkeen kaikki sujui jälleen hyvin, kunnes karsinnan alussa murtuma oli jo tosiasia.

-On vaikea sanoa oliko murtuman syynä kompurointi muutama päivä sitten vai joku muu. Jos olisin tiennyt saavani murtuman, en olisi tietenkään startannut koko kilpailuun. Mutta kisan alkuun asti olin täysin luottavainen saavuttaakseni sen mitä haluan, Boström spekuloi.

Viime vuonna MM-pitkällä matkalla kuudenneksi sijoittunut ja viestissä pronssia napannut Boström päässee tekemään korvaavia harjoitteita jo ehkä ensi viikolla, mutta juoksutauko kestää Boströmin kannalta tuskaisen pitkään.

Lue Boströmin mielenkiintoinen tarina hänen blogistaan.


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri