Inov8 Turku Sprint Cup huipentuu SM-kenraaliin

Turussa on hyvä mahdollisuus viimeiställä kunto lähestyvään suunnistuksen SM-sprinttiin.

Turussa on hyvä mahdollisuus viimeiställä kunto lähestyvään suunnistuksen SM-sprinttiin.

Tammikuussa alkanut kahdeksan osakilpailua käsittävä sprinttisarja Inov8 Turku Sprint Cup päättyy torstaina 31.5. Turun Varissuolla. Viimeisessä osakilpailussa on tarjolla tuplapisteet ja lukuun ottamatta nuorimpia sarjoja kokonaiskilpailun voitosta taistelee vielä useita urheilijoita. Tiukin vääntö kokonaisvoitosta tullaan käymään 16- ja 18- vuotiaiden poikien sarjoissa. H16-sarjassa MS Parman Aaro Ruohola johtaa saman seuran Eero Heinosta kolmella pistellä ja 18-vuotisissa taistelu käydään TuSsin Olli Huhtisen ja MS Parman Arto Talvisen kesken, joiden ero on vain kaksi pistettä.

VarissuonkarttapalaMallikarttaMiesten pääsarjassa neljän parhaan joukossa on kolme sprintin EM-edustajaa, joista kovaa kuntoa uhkuva Paimion Rastin Fredric Portin haastaa kahdeksan pisteen etumatkalla kärkeä pitävän Tuomo Mäkelän. Naisissa kärkeä pitää niin ikään EM-kisoissa suomipaitaa kantanut Katri Lindeqvist yrittäen pitää takanaan MS Parman Tuulia Vibergin, joka vaanii kolmen pisteen päässä. Pääsarjojen kolme parasta palkitaan yhteensä 1000 euron valmennusstipendien ja kaikkien sarjojen voittajat Inov8 -jalkineilla.

Varissuota voidaan kutsua Turun Hervannaksi: 10.000 asukkaan ja 1,5km2 kokoinen lähiö koostuu lähes 200 kerros- ja rivitalosta joiden välissä on puistoja ja kallioalueita sekä runsaasti reitinvalintahaasteita tarjoavia aitoja ja muutamia suuria rakennuksia. Janne Weckmanin tekemä uusi kartta ja Markus Lindeqvistin suunnittelemat radat toimivatkin erinomaisesti tulevan SM-sprintin kenraaliharjoituksena.

-Janne Salmi

KRV20 Kestavyysurheilu Marraskuu 2019 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri