Deltalla koossa kaikkien aikojen Jukola-joukkue

ValentinNovikov120612Deltan valmennuspäällikkö Petri Forsman uskoo, että Deltalla on koossa kaikkien aikojen paras Jukola-joukkue.


ValentinNovikov120612Valentin Novikov on huippuiskussa. Kuva: Hevoskuuri.fiDeltan valmennuspäällikkö Petri Forsman uskoo, että Deltalla on koossa kaikkien aikojen paras Jukola-joukkue.

Joukkuen lopullinen kokoonpano päätetään keskiviikkona, mutta joukkueessa juoksevat ainakin Valentin ja Leonid Novikov, Lauri ja Timo Sild, Olle Kärner sekä Perttu Sorsa.

- Seitsemäs mies on joko Matti Kivelä tai Janne Heikka. Molemmilla on ollut vaikeuksia. Jannea ovat vaivanneet allergiaoireet ja Matti ongelmana on ollut syksystä asti vaivannut ukkovarvas, jossa on todennäköisesti jänne poikki, kertoo Forsman.

Valentin Novikov on EM-kisojen ja sotilaiden MM-kisojen perusteella huippuiskussa eikä muunkaan joukkueen vireessä ole moittimista. Mielenkiintoisimmat nimet joukkueessa ovat Lauri ja Timo Sild. Virolaisveljeksistä Lauri teki viime vuonna hukean juoksun Jukolan nelososuudella, ollen osuuden nopein yli parilla minuutilla.

Onko Delta nousemassa huomaamatta voittajasuosikiksi ja valmis uusimaan Tampereen Jukolan voiton vuodelta 2008?

- Ilman muuta meillä on paperilla kasassa kaikkien aikojen Delta-joukkue, Tampereen joukkuettakin parempi. Lisäksi maastotyyppi sopii meille äärimmäisen hyvin, uskoo Forsman.

Forsman ei suostu nimeään pahimpia kilpailijoita.

- Kyllä pahimmat kilpailijat olemme me itse. Jokaisen on oltava tekemään nöyrää perustyötä ja pidettävää pää kylmänä.

Itsekin Jukolan voittanut Forsman ei malta olla kehumatta tulevaa kilpailumaastoa.

- Maasto erittäin hieno ja taidollisesti kilpailusta on tulossa erittäin vaativa.

Annatko valmennuspäällikkönä juoksijoille jonkin näköistä roolia tai ennakkotaktiikkaa osuuksille?

- Minun mielestäni tässä lajissa ei voida mitään taktiikkaa laatia. Kun kartta lyödään käteen, on tehtävä sitä omaa juttua eikä mistään muusta kannata välittää, näkee Forsman.

Toki jotain ohjeita Forsmanillakin on takataskussaan.

- Tänä vuonna on luvassa poikkeuksellisen pitkä alkuviitoitus. Monella on kiusaus lähteä liian kovaa. Tämä kostautuu varmasti vaativaan maastonosaan päästessä. Lopussa on jälleen mahdollisuus vauhdinpitoon, mutta tällöinkin virheriski kasvaa, opastaa Forsman.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, miten Deltan käy.

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri