Jukola: Viime hetken kommentit lehdistötilaisuudesta

IMG 2844 kalevanrastiLue viime hetken Jukola-kommentit perjantain lehdistötilaisuudesta.IMG 2844 kalevanrastiKalevan Rastin Hannu Airila ja Antti Harju: Kuva: Heidi LehikoinenKalevan Rastin Harju: "Viime vuonna meillä oli taktiikka, mutta se ei toiminut"

Kalevan Rasti on ilman Thierry Gueorgioutakin yksi Jukolan viestin voittajasuosikeista. Perjantain tiedotustilaisuudessa valmennuspäällikkö Antti Harju ei syystäkään halunnut enää voivotella Gueorgioun poisjääntiä.

– Meillä on ollut hyvin aikaa valmistautua tilanteeseen. Tämä on nyt tilanne ja that's it, Harju kuittasi.

Harjun mukaan Kalevan Rastilla on hyvät mahdollisuudet voittaa, mutta kaikkiaan suurimpia suosikkeja on kolmesta viiteen.

– Meidän lisäksi Halden, Delta ja Vaajakosken Terä. Jukolassa on aina myös sijaa yllättäjille, ja jospa sellainen tulisi vaikka Ruotsista, Harju sanoi.

Joukkueen taktiikasta kysyttäessä Harjua hymyilytti:

– Viime vuonna meillä oli taktiikka, mutta se ei toiminut. Eiköhän ole parasta, että lähdetään vaan osuus osuudelta.

Airila ja Muukkonen kotiseuduillaan

Joukkueen keravalaislähtöinen Hannu Airila on innoissaan päästessään juoksemaan vanhoille kotikulmilleen kasvattajaseuransa järjestämiin kisoihin.

– Tämä kevät on ollut tosi hyvä, kun olen saanut suunnistuksen sujumaan, Airila sanoi.

Haldenin Mats Haldin on tänä vuonna satsannut suunnistukseen aiempaa vähemmän, mutta ollut silti hyvässä vireessä.

– Olen itsekin ollut yllättynyt, että kunto on niin kova. Vaikka meillä on Jukolassa paperilla kova joukkue, ei tarkoita että menee hyvin, Haldin sanoi nöyrästi.

Kotikonnuillaan suunnistaa nykyinen keravalainen, Vehkalahden Veikkoja edustava Petteri Muukkonen. Muukkosen kevät on ollut haastava.

– Olen kyllä osallistunut kilpailuihin, mutta siitepölykevät on ollut liikaa terveydelle. Lyhyissä kisoissa jaksan jo, mutta vielä kestää toipua siihen kuntoon mitä maaliskuussa oli, Muukkonen sanoi.

Tampereen Pyrinnön naisnelikko kertoi, että juoksujärjestys (Riina Kuuselo, Anni-Maija Fincke, Saila Kinni ja Venla Niemi) ilmoitettiin heille. Erityisen innoissaan tulevasta vaikutti olevan Fincke, joka on jalkavaivastaan toipuessaan kilpaillut harvakseltaan.

– Jalka on OK, juoksemaan pääsee. On tosi kiva lähteä, nälkää on.

IMG 2839 annimaijariinaTampereen Pyrinnön Anni-maija Fincke ja Riina Kuuselo. Kuva: Heidi Lehkoinen

-Heidi Lehikoinen

>>Lue myös ratamestarin kommentit

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri