Halden SK:llä vain vähäisiä virheitä läpi viestin

Halden venlaposeeraus laihoHalden SK:n nelikko Vendula Klechova, Ida Marie Näss Björgul, Mari Fasting ja Anne M. Hausken Nordberg selvisi Venloista vain vähäisillä virheillä ja pääsi tasaisen joukkue-esityksen päätteeksi juhlimaan voittoa.

Halden venlaposeeraus laihoHalden SK:n voittoisa Venlanelikko. Kuva: Aapo LaihoHalden SK:n nelikko Vendula Klechova, Ida Marie Näss Björgul, Mari Fasting ja Anne M. Hausken Nordberg selvisi Venloista vain vähäisillä virheillä ja pääsi tasaisen joukkue-esityksen päätteeksi juhlimaan voittoa. Lehdistötilaisuudessa istuikin tunnelmiaan kertaamassa neljä iloista naista.

Avausosuuden jälkeen Halden oli kuudes.Vendula Klechovan suoritukseen mahtui yksi virhe.

- Aloitin hyvin, mutta neljännellä rastilla tein minuutin virheen. Menin ensin väärälle hajonnalle. Sitten pysähdyin ja yritin ajatella. Sen jälkeen ei ollut ongelmia, Klechova kertoi.

Hän sanoi maastoon olleen ennakko-odotusten mukainen.

- Tiesimme, että kaikki tekevät virheitä, eikä virheistä pidä joutua paniikkiin. Maasto oli suunnistusta alusta loppuun.

Toisella osuudella Ida Marie Näss Björgul lähti aluksi Anni-Maija Fincken vauhtiin, joka osoittautui hänen mukaansa kovaksi. Vaihtoon hän tuli neljäntenä.

- Mitään isompia virheitä en tehnyt, suunnistus oli kokonaisuudessaan hallittu suoritus. Näin Anni-Maijaa siellä täällä, mutta meillä oli eri hajonnat, Björgul kertoi.

Mari Fasting sanoi, ettei hän oikein tiennyt sijoitustaan matkan aikana, sillä hän juoksi enimmäkseen yksin. Vaihtoon hän tuli kuitenkin keulassa.

- Peitteisyys yllätti vähän, Fasting sanoi.

Ankkuri Anne M. Hausken Nordberg nautti päästessään kärjessä osuudelleen. Häntä siivitti tällä kertaa käteen kirjoitettu teksti, joka suomennettuna on nyt tai ei koskaan.

- Olen juossut Venloissa ainakin kymmenen kertaa, enkä ole koskaan voittanut. Ikinä en ole ollut 5-7 minuuttia lähempänä kärkeä. Nyt oli voiton aika. Odotinkin näiden tyttöjen jälkeen pääseväni lähtemään kärjessä, hän sanoi iloisena joukkuetovereidensa vieressä.

Omasta suorituksestaan hän sanoi, ettei tehnyt kuin pieniä virheitä. Hallittu suoritus sinetöi Haldenin voiton.

- Olin luottavainen oman suunnistustekniikkani osalta. Pitää keskittyä omaan tekemiseen ja tehdä omaa työtä. En nähnyt Ingaa (kakkkoseksi yltäneen Paimion Rastin ankkuria Dambea) kertaakaan, koska en katsellut taakseni, Hausken Nordberg kertoi.

Hän lisäsi myös, ettei käteen kirjoitettu teksti suinkaan tarkoita etteikö hän tulisi takaisin:

- Meillä on todella kovia suunnistajia, sillä kakkosjoukkueemmekin oli 13:s, hän kehui Bodil Holmströmin ankkuroimaa nelikkoa.

Haldenin päävalmentaja hykerteli tyytyväisenä

Halden SK:n venäläisen päävalmentajan Mihail Vinogradovin hymy oli leveä, kun hän saapui mediakeskukseen voittoisan naisnelikkonsa luo. Halden on yksi Jukolan viestin suurista suosikeista, mutta Vinogradov ei uhonnut joukkueen voittavan tuplan.

- Minä en sellaista koskaan etukäteen sano, mutta varmasti taistelemme leijonien lailla, Vinogradov lupasi.

Samalla asenteella hän ei myöskään viritellyt voitonjuhlia jo Venlojen viestin varhaisessa vaiheessa.

- Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Vielä ankkuriosuudellakin voi tapahtua kaikenlaista, hän perusteli matalaa profiiliaan.

Nelikkonsa suorituksiin hän oli luonnollisesti tyytyväinen.

- Jokaisella tytöllä oli oma tehtävänsä, ja kaikki tekivät sen mitä piti tehdä. Ehkä kaksi ensimmäistä osuutta olisi voinut mennä paremmin, mutta he pysyivät kärkijoukkueiden tuntumassa.

Miten aiotte juhlia?

- Meillä on kakkujuhlat, jonne jokainen tuo kakkuja, Vinogradov sanoi.

- Heidi Lehikoinen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri