Lakanen ja Dambe pitävät kärkipaikkoja Kainuussa

Viikko on puolivälissä ja Lakasen johto jo yli kolme minuuttia. Naisissa kamppailu on tiukempaa.

Jani Lakanen voitti niukasti toisen osakilpailun Kainuun Rastiviikolla Kajaanin Joutenlammella. Vuoden 2006 pitkän matkan maailmanmestari juoksi erittäin kovavauhtisessa kisassa reilut kaksitoista kilometriä aikaan 58.20, joka tekee kilometrivauhdiksi 4.46/km. Jonne Lakanen täydensi veljesten ja Vaajakosken Terän menestystä juoksemalla toiseksi vain yksitoista sekuntia isoveljeään hitaampana. Kolmanneksi sijoittunut Jere Pajunen jäi kärkikaksikolle puolitoista minuuttia ja kisan neljäs Jarno Parkkinen jo lähes neljä minuuttia.

Sunnuntaisen avausosakilpailun suvereenin voiton johdosta Lakasen kokonaiskisan johto on kolme ja puoli minuuttia Jonne Lakaseen. Jere Pajunen on kolmantena parikymmentä sekuntia nuoremman Lakasen takana. Kokonaiskisan neljäntenä majailee Antti Parjanne, mutta lynxiläinen on jo seitsemän minuutin päässä kärjestä.

Naisten puolella taistelu voitosta on tiukempaa, sillä Inga Dambe johtaa kilpailua vain yhdentoista sekunnin erolla Lynxin Karoliina Sundbergiin. Kaksikko ratkaissee voiton keskenään, sillä kokonaiskisan kolmas Outi Ojanen on jo kuuden minuutin päässä kahden osakilpailun jälkeen. Kolmossijasta on tulossa vielä mielenkiintoinen kamppailu, sillä Ojasen takana peräti kuusi naista on vajaan neljän minuutin sisällä.

Dambe voitti päivän kilpailun puolentoista minuutin erolla Sundbergiin ja kuittasi näin eilisen reilun minuutin tappion edukseen. Mari Väisänen ja Heini Wennman nappasivat seuraavat sijat reilut kolme minuuttia kärjen takana.

Nuorten eliittisarjoissa Ounasvaaran Hiihtoseuran nuoret ovat näyttäneet, että tossu liikkuu ja lippu löytyy Kainuun metsissä. 16-vuotiaiden poikien sarjassa Olli Ojanaho on repinyt jo kahdeksan ja puolen minuutin eron kilpakumppaneihinsa. Samanikäisten tyttöjen puolella Anna Haataja johtaa seitsemällä minuutilla. Ojanahon ja Haatajan ohella myös Deltan Anna Närhi on hankkinut turvallisen seitsemän ja puolen minuutin eron kilpasiskoihinsa. Muissa nuorten eliittisarjoissa tilanne on vielä auki ja ratkaisut nähdään vasta viikon loppupuolella.

Kainuun Rastiviikko - kisasivut

 

 

ulvang banneri