Lakanen ja Sundberg Kainuun Rastiviikon voittajia

Lakasen veljekset ottivat kaksoisvoiton. Naisten puolella Karoliina Sundberg selätti Inga Damben viimeisillä kilometreillä.

Tämän kesän Kainuun Rastiviikko on saatu päätökseen Kajaanin Joutenlammella. Perjantaiaamun takaa-ajoissa pääsarjojen kärjessä lähteneet pitivät kärkipaikkansa, vaikka naisten kohdalla kilpailu menikin tiukaksi.

Jani Lakanen piti neljän minuutin johtoaseman loppuun asti ongelmitta. Velipoika Jonne toi perheeseen kaksoisvoiton juosten kakkossijalle. Kolmantena maastoon päässyt Jere Pajunen oli päivän nopein, mutta Kalevan Rastin mies ei saanut haastettua kaksi ja puoli minuuttia eteen lähtenyttä Jonne Lakasta.

Neljännestä sijasta käytiin sen sijaan kova kamppailu kun Antti Parjanne, Simo-Pekka Fincke sekä Mårten Boström leimasivat lähes yhdessä nipussa vajaat kilometriä ennen maalia. Nopeakulkuinen kangas antoi edun juoksijanakin tunnetulle Boströmille, joka nousi sujuvan suunnistuksen sekä hyvän loppuvedon ansiosta viimeisenä päivänä kuudennelta sijalta neljänneksi.

Naisten puolella voitto ratkesi pari kilometriä ennen maalia. Lynxin Karoliina Sundberg ja Paimion Rastin Inga Dambe pääsivät metsään parikymmenen sekunnin välein ja niinpä kaksikko taivalsi suuren osan matkaa yhdessä. Ratkaisu syntyi pitkähköllä rastivälillä pari kilometriä ennen maalia. Sundberg ja Dambe ottivat hieman eri reitinvalinnan ja Sundberg pääsi vasemmalla tiekierrollaan puolen minuutin johtoon. Tästä johtoasemasta hän ei enää luopunut ja näin Sundberg pääsi tuulettamaan voittoa maalissa. Damben kakkossija ei ollut kuitenkaan lopussa enää uhattuna, joten latvialainen pääsi juoksemaan rauhassa maaliin minuutti voittajan takana.

Kolmannesta sijasta nähtiin myös huikea kamppailu. Peräti viidellä suunnistajattarella oli mahdollisuuksia päästä palkintopallin alimmalle korokkeelle. Tilanne kolmannen sijan tietämissä vaihtelikin suuresti matkan aikana ja huipentui viidenneksi viimeisellä rastilla, jolloin Mira Kaskinen ja Heini Wennman menettivät pummin vuoksi minuutin eron Sari Anttoseen ja Outi Ojaseen. Miesten nelossijan tavoin myös naisten kolmossija ratkesi fysiikkaan ja keveimmät jalat Joutenlammen kankailla oli Wennmanilla. Mira Kaskinen nappasi neljännen sijan, Anttonen oli viides ja Ojanen kuudes.

Junioreiden eliittisarjoissa lähes jokainen voittaja oli melko ylivoimainen. Kaksikymppisissä voitot menivät Vaajakosken Terän Toni Saarelle ja SK Pohjantähden Saana-Maria Rahkolle. D18-sarjan voitto matkasi Kurikkaan Suvi Heittolalle. 18-vuotiaiden poikien sarjassa sen sijaan nähtiin jännitystä kolmen kärkimiehen startatessa takaa-ajoon noin minuutin sisällä. Väkevin viimeisenä päivänä oli Helsingin Suunnistajien Luukas Valtonen, joka onnistui ohittamaan Topias Aholan ja Christian Kronbergin voittaen sarjansa. Kuusitoistavuotiaiden sarjat olivat Ounasvaaran Hiihtoseuran totaalista ylivoimaa Olli Ojanahon voittaessa poikien kisan yli vartilla. Tyttöjen puolella Anna Haataja sai revittyä viikon aikana lähes kymmenen minuutin eron kilpakumppaneihinsa.

Kansaivälinen suunnistuskausi huipentuu tulevina viikkoina. Sunnuntaina käynnistyvät nuorten MM-kilpailut Slovakiassa ja reilun viikon päästä alkavat suunnistuksen MM-kilpailut Sveitsissä. Täällä kotimaassa on jäljellä vielä toinen kesän rastiviikoista. Tämänvuotinen FIN5 juostaan Kurikassa, Teuvalla ja Närpiössä maanantaista alkaen.

Kainuun Rastiviikko - kisasivut

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri