Kirsi Nurmi debytoi neljänneksi nuorten MM-kisoissa

KirsiNurmi080712 arvolaNuorten MM-sprintti kilpailtiin helteisessä Slovakian Kosicessa. Kilpailupaikalle ajettaessa mittari näytti +36 astetta.


KirsiNurmi080712 iso arvolaKirsi Nurmi suunnisti hienosti neljänneksi ja pääsi palkintojenjakoon. Kuva: Raimo ArvolaNuorten MM-sprintti kilpailtiin helteisessä Slovakian Kosicessa. Kilpailupaikalle ajettaessa mittari näytti +36 astetta. Kisan aikana aurinko oli hetken aikaa piilossa, jolloin lämpötila laski hieman, mutta olosuhteet olivat tasapuoliset kaikille. Vasta kisan jälkeen virkistävä sadekuuro puhdisti ilman ja mittari näytti +31 astetta.

Kirsi suunnisti nappiin

Päivän upeimmasta suorituksesta vastasi Kirsi Nurmi arvokisadebyytissään. Toisena suomalaisista startannut Kirsi pystyi puhtaaseen ja hallittuun suoritukseen. Kärkipaikan maalissa ottanut Kirsi iloitsi, että ensimmäinen startti sujui juuri niin kuin hän toivoi ja oli ajatellut. Myös juoksu oli mainiota. Kirsin aika kesti hyvin muiden rynnistykset ja vasta suuri ennakkosuosikki Tove Alexandersson pystyi kiilaamaan Kirsin edelle. Toisen sijan vei Toven ykköshaastaja Tanksan Emma Klingenberg ennen pronssille suunnistanutta Ruotsin Frida Sandbergia. Kirsi siis neljäs ennen kahta norjalaista Myhreniä ja Wennamoa.

Tytöissä Anna Närhi suunnisti neljänneksitoista ja oli tyytymätön päivän suoritukseen. Annan suoritus kaatui seiskarastille reiluun puolen minuutin virheeseen, eikä juoksuvirekään oikein häntä itseään tyydyttänyt. Tytti Kirvesmies suunnisti sijalle 25, Johanna Hulkkonen sijalle 41 ja Iida Savolainen sijalle 44.

Poikakolmikko tasaisesti hallituilla suorituksilla

Poikien kisassa saatiin selvä voittaja, kun Rehns BK:n venäläinen Gleb Tikhonov suoriutui radasta virheittä ja vauhdikkaimmin. Kakkossijasta käytiin tiukka kisa, sillä hopean vei nimiinsä Tshekin Jan Perzela vain 0,4 sekunnin erolla ennen norjalaista Eskil Kinnebergiä. Neljäs oli pienoinen ehkä pienoinen yllättäjä Jakob Edhar Edsen Tanskasta. Ruotsalaisilla oli hyvä panos, sillä Martin Regborn suunnisti viidenneksi ja pitkään kärkipaikkaa pitänyt Emil Svensk kuudenneksi.

miesjunioritsprintti080712 mitalistit arvolaPoikien kärkikolmikko juhlii. Kuva: Raimo ArvolaPojissa suomalaisten kokonaispanos oli kohtuullisen hyvä, sillä Jesse Laukkarinen, Mikko Huhtinen ja Miika Suominen suunnistivat tasaisesti sijoille 18, 21 ja 22 vain vajaan viiden sekunnin sisään. Pojista suunnistuksellisesti onnistui parhaiten Mikko, joka totesi, ettei kovempaa vain päässyt. Jesse sen sijaan teki pieniä valintavirheitä, joissa hukkui sekunteja siellä täällä, eikä Miikakaan aivan optimireitillä toteutukseen pystynyt. Kaiken kaikkiaan hallittuja suorituksia eli suurempia virheitä ei kenellekään tullut. Tuukka Jurvakainen sijoitus oli 46. ja Tommi Oksasen 75.

Rata suoraviivaista ja vauhdikasta toteutusta

Rataa pidettiin teknisesti aika suoraviivaisena ja vauhdikkaana, eli suurempaa teknistä haastetta ei suunnistajille asetettu. Sen sijaan reitinvalintatehtäviä, joissa piti nopeasti valita se muutaman sekunnin nopeampi reitti oli kilpailijoiden mukaan useita. Myös tunnelikujia, jotka piti hahmottaa kartalta matkan varrella oli muutamia.

Voittajat nauttivat vauhdinpidosta

tovealexandersson080712 arvolaTove Alexandersson hallitsi odotetusti tyttöjen kilpailua. Kuva: Raimo ArvolaLienee vähemmän yllättävää, että molemmat voittajat pitivät radasta kovasti. Gleb kommentoi nauttineensa kisasta, kun sai juosta kovaa. Hän pystyi toteuttamaan hallitun suorituksen, vaikka piti rataa hieman vaativana. Rehns BK:n suunnistajan kasvoille kohosi hymy, kun kysyttiin seurakavereista. Jerker Lysell on yksi maailman parhaita sprinttereitä ja hänen neuvoistaan on ollut hyötyä. Tyttöjen voittaja Tove puolestaan kertoi nauttineensa päivän suorituksesta, kun oli pystynyt fokusoitumaan täydellisesti suoritukseen ja ainoa virhe oli, kun hän hiukan kompastui toiseksi viimeiseen rastipukkiin.

Valmennusjohto tyytyväinen päivän saldoon

Suomen nuorten joukkueen valmentaja Markus Lindeqvist puolestaan oli erittäin iloinen Kirsin suorituksesta, sillä olihan se paras sprinttitulos nuorten MM-kisoista, joka koskaan on saavutettu. Pojissa ei historiaa pystytty kirjoittamaan, vaikka potentiaali olikin olemassa. Pojat kuitenkin pystyivät hallittuihin suorituksiin, joilla kisat oli mukava aloittaa. Erityisesti kolmikko Jesse, Mikko ja Miika tekivät rutiinisuoritukset. Kymppikärkeen olisi tarvittu huippuonnistuminen.

Huomenna pitkä matka Roznavassa

Huomenna maanantaina juostaan pitkä matka Roznavassa. Luvassa on ennusteiden mukaan vajaan kolmenkymmenen asteen lämpöä ja iltapäivällä sadetta. Keli on suunnistajille hiukan kohtuullisempi kuin tänään ja toivoa sopii, että se pysyy tasapuolisena kaikille. Pahimmillaan voisi käydä niin, että kesken kisan ukkoskuuro raikastaa ja viilentää ilmaa sopivaksi loppupään lähtijöille, kun alussa kärsitään helteestä ja välillä jopa ukkosmyrskystä, kuten kävi EYOC kisoissa 2010. Huomenna sprintanneen viisikon lisäksi kisaurakkansa aloittavat Miika Arvola ja Elisa Mäkinen, jotka keskittyvät maastomatkoille näissä kisoissa.

>> Tulokset pojat

>> Tulokset tytöt

- Raimo Arvola

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri