Fin5-rastiviikko Kim Fageruddin ylivoimaa

Eliittisarjoja vaivaa osanottajakato.

Paimion Rastin Kim Fagerudd pitää kärkipaikkaa kolmen osakilpailun jälkeen Fin5-rastiviikolla Pohjanmaalla. Pohjanmaalta kotoisin oleva Fagerudd on voittanut kaikki kolme osakilpailua ja johtaa kuudella minuutilla kilpakumppaneihinsa. Yhteistulosten toisena majailee Södertälje-Nykvarnin Kent Ohlsson, jota ei kuitenkaan pidä sekoittaa 1980-luvulla ja 1990-luvun alussa suunnistuksen maailmanmestaruuden voittaneeseen sekä yhteensä seitsemän MM-mitalia ottaneeseen Kent Olssoniin. Vetelin Urheilijoiden Ari-Pekka Lassila on kolmantena.

Naisissa ainoastaan viisi naista on mukana yhteiskilpailussa. Kokonaiskisan voitto näyttää menevän Paimioon molemmissa eliittisarjoissa, sillä naisten puolella Katri Lindeqvist johtaa kolmen minuutin erolla Salla Fageruddiin.

Fin5-rastiviikko on tänä vuonna menettänyt osanottajia, sillä kilpasarjoissa rastiviikolla suunnistaa vain ainoastaan vajaat pari tuhatta kilpailijaa. Myös eliittisarjat ovat kärsineet osanottajakadosta, sillä esimerkiksi 20-vuotiaiden eliittisarjoissa on kokonaiskilpailussa mukana ainostaan yksi kilpailija. 18-vuotiaiden poikien sarjassa nuorten EM-kisoista palannut Kristian Kannus johtaa reilulla erolla ja tyttöjen puolella Kainuun Rastiviikon viime viikolla voittanut Rasti-Kurikan Suvi Heittola on matkalla voittoon kotimaisemissaan. 16-vuotiaiden eliitissä taistelu voitosta käy edelleen kuitenkin tiukkana. Poikien puolella Rastivarsojen Valtteri Rantala johtaa, mutta kolme muuta suunnistajaa majaillee alle viiden minuutin sisällä johtajasta. Tyttöjen puolella Perhon Kirin Karoliina Ukskoski johtaa, mutta tässäkin sarjassa voitto voi mennä vielä ainakin kolmelle eri henkilölle.

Fin5 jatkuu perjantaina keskimatkoilla. Viikko päättyy lauantaina takaa-ajoon.

Fin5-kisasivut


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri