Vaajakosken Terä viilsi Spring Cupissa

norberg270311_introVaajakosken Terä otti komean viestivoiton perinteisessä ja kovatasoisessa Spring Cup-viestissä Tanskassa.

 

norberg270311Anders Nordberg. Kuva: Spring Cup

Vaajakosken Terä otti komean viestivoiton perinteisessä ja kovatasoisessa Spring Cup-viestissä Tanskassa.

Ensimmäiseltä osuudelta kärjessä vaihtoi OK Pan Kristianstadin Gernot Kerschbaumer. Vaajakosken Juha Sorvisto vaihtoi varman suorituksen saattelemana 1:26 kärjen jälkeen.

Toisella osuudella OK Pan Kristianstad vaihtoi edelleen kärjessä juoksijanaan Adam Kovac. Vaajakosken Anders Norberg hengitti kuitenkin jo niskaan. Norberg juoksi osuuden nopeimman ajan ja vaihtoi seitsemän sekuntia kärjen perässä toisena.

Kolmannella osuudella Pasi Ikonen nosti Terän kärkeen. Ankkuriosuutta ajatellen peli oli kuitenkin vielä täysin auki, kun IFK Göteborgin Jonas Pilblad vaihtoi 15 sekuntia ja OK Pan Kristianstad Johan Modig 56 sekuntia Terän jälkeen.

Ankkuriosuudella Jonne Lakanen teki varmaa työtä. Loppulenkillä mies kärsi hieman krampeista ja joutui tämän ehdoilla tekemään yhden reitinvalinnan, mutta joukkue pääsi tuulettelemaan Spring Cupin voittoa.

Hämmennystä aiheutti kuitenkin se, että yhdellä rastilla SportIdent-leimausyksikkö oli nukkumistilassa, eikä antanut äänimerkkiä Lakasen leimauksesta. Tämän takia Terä hylättiin aluksi. Järjestäjät kuitenkin tekivät urheilullisen ratkaisun ja kävivät tarkistamassa leimausyksikön, josta löytyi Lakasen leimaus.

Kärkitaistelussa mukana olleet IFK Göteborg ja OK Pan Kristianstad hylättiin heidän juostuaan kielletyllä alueella. Näin toisen sijan otti Göteborg-Majorna ankkurinaan Johan Runesson ja kolmannen sijan Halden SK ankkurinaan Olav Lundanes.

Pasi Ikonen oli kipailun jälkeen erittäin tyytyväinen joukkueen kokonaispanokseen.

-Joukkue ei juuri tehnyt virheitä ja viesti sujui kokonaisuudessaan niin kuin pitikin. Meillä oli taktiikkana hyökätä toisella ja kolmannella osuudella ja Jonne pistettiin ankkuriksi, koska häneltä löytyy tarpeen tullessa kovin loppuveto. Kilpailu ei ollut suunnistuksellisesti vaativa, mutta kannattaa muistaa, että näissäkin maastoissa tulee virheitä mikäli juoksijat eivät ole kunnossa ja joutuvat liian tiukille, kommentoi Ikonen.

-Täytyy olla myös tyytyväinen järjestäjien urheilulliseen ratkaisuun leimauksien osalta. Tilanne on se, että Ruotsissa meidät olisi varmasti hylätty, mietti Ikonen.

Terän miehet eivät jää leireilemään vaan palaavat saman tien Suomeen. Onnistunut Spring Cup antaa varmasti itseluottamusta Terälle kevään kohokohtaa 10milaa ajatellen.

-Kyllä tämä varmasti antaa intoa, myös tämän joukkueen ulkopuolisille miehille. Terällä tulee olemaan 10milassa kaikien aikojen kovin joukkue, myhäili Ikonen.

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri