Niggli ylivoimaiseen mestaruuteen sprintissä

Wsprintti140712niggli jankobachSveitsin Simone Niggli avasi MM-kotikisat juuri niin upeasti kuin kotikisat voidaan vaan avata juoksemalla ylivoimaiseen sprintin maailmanmestaruuteen ja samalla uran 18. MM-kultaan. Suomen ja Tampereen Pyrinnön Venla Niemi oli hienon juoksun jälkeen upeasti kuudes.

Wsprintti140712niggli jankobachSimone Niggli pääsi juhlimaan uransa 18. MM-kultaa kotiyleisön ja lippumeren edessä. Kuva: Jan Kobach/WorldofOSveitsin Simone Niggli avasi MM- kotikisat juuri niin upeasti kuin kotikisat voidaan vaan avata juoksemalla ylivoimaiseen sprintin maailmanmestaruuteen ja samalla uran 18. MM-kultaan. Suomen ja Tampereen Pyrinnön Venla Niemi oli hienon juoksun jälkeen upeasti kuudes.

MM-kisojen suurin suosikki, isäntämaan Simone Niggli oli juuri niin ylivoimainen kuin arveltiin ja pelättiin etukäteen. Niggli teki huikean suorituksen ja otti ylivoimaisen voiton ja samalla uskomattoman 18:nnen MM-kultansa jättäen toiseksi tulleen Tanskan sprinttispesialistin Maja Almin yli puolen minuutin päähän. Aina tasaisen varmasti sprinttien kärkipäässä arvokisoissa oleva Alm otti näin ensimmäisen MM-mitalinsa iloiten siitä suuresti maalialueella. Kisan kolmas oli Ruotsin kokenut 36-vuotias Annika Billstam. Helena Jansson jätettiin nyt neljänneksi ja myös Sveitsin Rahel Friederich ehti toistaiseksi uransa parhaan arvokisajuoksun tehneen Venla Niemen edelle.

Niemi lähestyy maailman kärkeä koko ajan

Venla Niemi ylsi erinomaiseen suoritukseen ollen siis kilpailun kuudes. Muista suomalaisista Marika Teinin sijoitus oli 15:s ja Sofia Haajasen 33:s.

– Oli niin vaikeata, että piti lähteä ihan rauhassa liikkeelle. Ei ollut ihan puhdas juoksu ja välillä jouduin jopa pysähtelemään. Lopussa sitten vain kiihdytin, kertoi Niemi, joka nosti kisan kuluessa tasaisesti sijoitustaan.

VenlaNiemi140712 sslVenla Niemi puristi upeasti kuudenneksi. Kuva: Pirjo Valjanen/Suomen Suunnistusliitto– Lopussa olin niin hapoilla, etten edes muista miten rata meni, mutta tykkäsin kyllä siitä, Niemi muisteli urakkaansa Suunnistusliiton lehdistötiedotteessa.

Sprintti kisattiin Lausannen Ouchyssa, upealla satama-alueella Geneve-järven rannalla. Rata oli 3,7 km pitkä ja leimauksia kertyi 19. Finaalin rata oli erittäin tekninen, jossa riitti haastetta.

– Aamulla piti vain tehdä reitinvalintoja ja sitten toteuttaa niitä, nyt täytyi myös olla tarkkana, ettei joudu umpikujaan. Oli haastava tai siis tosi haastava rata, Teini arvioi.

Haajasen kisa meni pilalle isoon virheeseen radan puolen välin jälkeen, kun hän lähti lukemaa väärää rastiväliä.

– Olen aika ihmeissäni. Siinä oikeastaan taittui selkäranka aika pahasti, vaikka ei se sitäkään ennenkään niin hyvin ollut mennyt, Haajanen selvitti.

Hänkin oli yllättynyt radan teknisyydestä.

– Aika hektistä hommaa kyllä tämä sprintti. Siellä aivoissa varmaan vanhat puurattaat jylläävät, kun ei oikein ajatus pysy perässä, naurahti Haajanen.

– Mutta hieno homma tuo Venlan juttu, iloitsi Haajanen kilpasiskonsa hyvästä suorituksesta ja sijoituksesta.

Tulokset naisten MM-sprintti Lausanne Sveitsi 14.7.2012

1) Simone Niggli, SUI, 15.43,7 2) Maja Alm, DEN, 16.20,2, 3) Annika Billstam, SWE, 16.28, 4) Helena Jansson, SWE, 16.30,2, 5) Rahel Friederich SUI 16.33,1, 6) Venla Niemi 16.39,4...15) Marika Teini 17.33,6, 33) Sofia Haajanen 18.46,9

>> Naisten tulokset

>> Naisten GPS-seuranta

- Hevoskuuri – Suomen Suunnistusliitto

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri