Kainuun Rastiviikolle 2013 ilmoittautuminen käynnistynyt vilkkaana

Suunnistuksen MM-tapahtuman yleisökilpailuun Kainuun Rastiviikolle ilmoittautuminen on ollut erittäin vilkasta alusta lähtien. Ilmoittautuminen alkoi 1. heinäkuuta, ja keskiviikkona päättyneen ensimmäisen ilmoittautumisportaan aikana ilmoittautuneita on jo yli 1500 suunnistajaa.

Suunnistuksen MM-tapahtuman yleisökilpailuun Kainuun Rastiviikolle ilmoittautuminen on ollut erittäin vilkasta alusta lähtien. Ilmoittautuminen alkoi 1. heinäkuuta, ja keskiviikkona päättyneen ensimmäisen ilmoittautumisportaan aikana ilmoittautuneita on jo yli 1500 suunnistajaa.

- Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä, että ilmoittautuminen on lähtenyt alusta lähtien vetämään näin hyvin. Lähes 1550 ilmoittautunutta jo ensimmäisessä vaiheessa on hieno asia ja lupaa hyvää jatkoa ajatellen, MM-tapahtuman pääsihteeri Mika Tuononen sanoi tiedotustilaisuudessa torstaina.

Ensimmäiset ilmoittautuneet olivat Viitasaaren Suuntaa edustavat Anton ja Elsa Leppämäki. Anton kilpailee ensi kesänä Rastiviikolla 8RR-sarjassa ja Elsa 10RR-sarjassa. Tuhannes ilmoittautuja oli Rastikarhujen Tapio Mannila, joka ilmoittautui tiistaina H50A-sarjaan. Leppämäen sisarukset ja Mannila saavat merkkipaaluistaan erikoispalkintoina MM2013 –tuotepaketin.

MM-tapahtumaan odotetaan kaikkiaan 10 000 kisavierasta, josta 5500-6000 Kainuun Rastiviikon kilpasarjoihin, reilut 3000 rastiviikon kuntosuunnistuksiin ja loput MM-kilpailuihin.

- On poikkeuksellista, että olemme vuotta ennen tässä tilanteessa. Viime vuonna ilmoittautuneita oli tammikuun lopussa tuo 1500. Tämä tilanne ennakoi sitä, että tulossa on suurin KRV. Jo tänä vuonna kuntosuunnistajien määrä oli kaksinkertainen edelliseen verrattuna. Ensi kesän Rastiviikossa poikkeuksellista on, että myös kaikki kainuulaiseurat ovat järjestelyissä mukana, kun aikaisemmin on ollut yksi tai kaksi, KRV2013:n kilpailunjohtaja Jukka Liuha sanoo.

MM-suunnistuksen kilpailunjohtaja Jyrki Uotila muistutti, että yleisökilpailun osallistujat luovat myös tunnelman kisa-areenoille. Sveitsin MM-kisoissa yleisökilpailussa oli 2000 osallistujaa, Ranskassa edellisen vuoden MM:issä 4000.

Maailmancupiin 125 urheilijaa 17 maasta

Huippusuunnistusta nähdään Kainuussa jo 7.-8. syyskuuta, jolloin maailmancupin ja Nordic Orienteering Tourin finaalit suunnistetaan Kajaanissa ja Vuokatissa. Kilpailuihin on ilmoittautunut 125 urheiljaa 17 maasta. Urheilijoiden nimet varmistuvat maanantaina, jolloin ilmoittautumisaika niiden osalta päättyy. Maailmancupissa ei kuitenkaan nähdä venäläistä moninkertaista MM-mitalistia Valentin Novikovia, joka on parhaillaan leirillä Vuokatissa. Deltaa edustava suunnistaja on ollut Kainuussa aikaisemminkin, mutta nyt hän tutustuu tuleviin MM-maastotyyppeihin.

- Keskimatkan maastotyyppi on sellainen, että sitä varten täytyy todella harjoitella. Täytyy olla paljon Suomessa, sillä minun kotipaikkakunnallani en tuollaiseen maastoon pysty valmistautumaan. Se on vaativa maasto sekä suunnistuksellisesti että fyysisesti, Vuokatissa juuri keskimatkalla uransa ensimmäistä MM-kultaa tavoitteleva Novikov sanoi.

Tällä viikolla Vuokatisa leireilee myös lajin menestyksekkäimpiin kuuluva norjalaisseura Halden SK, jonka riveissä on muun muassa kaksinkertainen pitkän matkan maailmanmestari Olav Lundanes.

- Haldenin strategian mukaista on järjestää tällaisia leirejä. Talviharjoittelua varten pitää olla tiedossa, mitä odotettavissa on. Keskimatkan maastotyyppi on haastava, se eroaa paljon norjalaisesta maastosta. Ensi vuotta ajatellen venäläisille on hyvä, että monet ovat suomalaisseurojen jäseniä ja saavat apua valmistautumiseensa sitä kautta, Halden SK:n ja Venäjän maajoukkueen päävalmentaja Mihail Vinogradov kertoi.

Vinogradov luottaa suomalaisten kykyyn järjestää erinomaiset kisat, sillä hänen kokemuksensa mukaan Suomessa hommat toimivat ja aikataulut pitävät. Lisäksi häntä miellyttävät suomalaiset kartat.

- Mielestäni suomalaiset kartat ovat maailman parhaita! Niihin todella voi luottaa. Ne ovat niin tarkkoja ja yksityiskohtaisia, että suunnistuksesta voi vain nauttia, Vinogradov sanoi.

Majoitustarjonta lisääntyy ja monipuolistuu

MM-tapahtuman aikana Vuokatti ja lähialueet Kajaani-Kuhmo -akselilla tulevat täyttymään kisavieraista, joista iso osa on jo varannut myös majoituksensa kisaviikolle. Tällä hetkellä majoitusta on vielä hyvin tarjolla sekä Sotkamossa että naapurikunnissa. Majoitusvaihtoehtoja tulee nettisivuille lähiaikoina myös paljon lisää. Viimeisimpänä on avautunut asuntovaunu- ja asuntoautopaikkojen varausmahdollisuus Vuokatinrinteillä.

- On selvää, että kaikille ei löydy majoitusta juuri haluamastaan majoitustyypistä. Järjestäjät tekevät kovasti töitä sen eteen, että majoitusta on vielä pitkään tarjolla jokaisen makuun, Tuononen sanoo.

MM-kisasivuilla tarjotaan markkinointikanava yksityisten henkilöiden vuokraamille majoituskohteille. Kohteet listataan MM-kisasivujen majoitussivulla kuvan kera, tiedusteluista vastaa majoitustilan omistaja.

Kohteita voi ilmoittaa ja ilmoitettuja kohteita katsella: http://www.woc2013.fi/ssl/woc.nsf/sp?Open&cid=content5103F1

>> WOC 2013 kisasivut

- WOC 2013

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri