Nuorten Jukolan voitosta juostaan lauantaina Vehmaalla

27. Nuorten Jukola kilpaillaan lauantaina 18.8.2012 Vehmaalla Seuralan urheilukentän toimiessa kilpailukeskuksena. Lähtöviivalle asettuu 170 joukkuetta neljästä maasta.

27. Nuorten Jukola kilpaillaan lauantaina 18.8.2012 Vehmaalla Seuralan urheilukentän toimiessa kilpailukeskuksena. Lähtöviivalle asettuu 170 joukkuetta neljästä maasta. Kilpailun avajaiset ovat klo 10.00 ja lähtölaukaus kajahtaa tuntia myöhemmin. Voittajaa odotetaan maaliin iltapäivällä kolmelta.

Netin ennakkospekulaatioissa vahvimmiksi voittajasuosikeiksi on nostettu suomalaisseuroja, kuten Helsingin Suunnistajat, Tampereen Pyrintö, Navi, Suunta Jyväskylä, Ounasvaaran Hiihtoseura, Delta ja Kangasalan SK. Ruotsista, Venäjältä ja Norjasta on myös tulossa vahvoja joukkueita joita ei sovi unohtaa pois laskuista. Ratamestari Jarmo Jokilan veikkaus on, että viesti pysyy tasaisena aina viimeisille osuuksille saakka. Kilpailunjohtaja Asko Vainio puolestaan tähdentää ratkaisun olevan kilpailijoitten omissa käsissä. Ne joukkueet, joiden jäsenet pystyvät parhaiten hyödyntämään vahvuuksiaan, tulevat olemaan vahvoilla.

Kisakeskukseen odotetaan noin 1200 kilpailijaa ja yhteensä hieman reilua 2000 ihmistä. Paikalle tulevia katsojia palvellaan kahta lyhintä osuutta lukuun ottamatta keskeisesti sijaitsevalla yleisörastilla. Osuuksilta 2, 5 ja 7 saadaan myös nauttia GPS-seurannasta 25 joukkueen osalta ja jokaiselta osuudelta on luvassa online-tuloksia. Onpa tulospalveluguru Timo Kokko virittänyt jotain pientä uutta kilpailun seurattavuuden parantamiseksi. Kun säänkin on ennustettu suosivan tapahtumaa, odotettavissa on jännittävä ja miellyttävä päivä nuorisosuunnistuksen kesän kohokohdan parissa. Myöskin kotisohvalta kilpailun seuraaminen on mahdollista. Tapahtuman kotisivuille tullaan ennen kilpailua avaamaan linkkejä nettikuulutukseen, GPS-seurantaan ja online-tuloksiin.

>> Nuorten Jukolan kisasivut

- Nuorten Jukolan lehdistötiedote

ulvang banneri