Nordberg nuiva uutta MM-ohjelmaa kohtaan

Maailman parhaisiin suunnistajiin lukeutuvan ja täksi kaudeksi Haldenista Vaajakosken Terään vaihtaneen Anders Nordbergin mielestä parin viikon takainen MM-ohjelman uudistusehdotus vie lajia huonoon suuntaan.

Maailman parhaisiin suunnistajiin lukeutuvan ja täksi kaudeksi Haldenista Vaajakosken Terään vaihtaneen Anders Nordbergin mielestä parin viikon takainen MM-ohjelman uudistusehdotus vie lajia huonoon suuntaan. Omilla nettisivuillaan kirjoittanut Nordberg ei pidä yhdestäkään IOF:n työryhmän keksimästä uutuudesta.

Nordbergin mielestä suunnistus on "selvvalgt vei i ukjent terreng" eli vapaasti käännettynä itsenäinen reitinvalinta tuntemattomassa maastossa. Norjalaisen mukaan keskimatkan takaa-ajo sekä mahdollinen yhteislähtö unohtaa yllämainitun periaatteen.

-En tiedä miten takaa-ajo on suunniteltu toteutettavaksi, mutta itse luulen sen tarkoittavan sitä, että maailman parhaat suunnistajat juoksevat letkassa. En ole nähnyt sellaista hajontasysteemiä, joka mahdollistaisi yhteis- tai takaa-ajolähdön, nelinkertainen MM-mitalisti pohtii.

Nordbergin mielestä suunnistuksen kehittäjät ihailevat aivan liian paljon ampumahiihtoa, jonka jälkiä he yrittävät seurata saadakseen suunnistuksen suureksi tv-lajiksi. Hänen mukaansa suunnistuksen on jatkettava pienenä tv-lajina, jos se ei medialle ilman suuria muutoksia kelpaa.

-Itse valittu reitti tuntemattomassa maastossa on se, joka erottaa suunnistuksen muista lajeista, se tekee tästä lajista niin hiton hienon. Jos media ei suostu tätä periaatetta hyväksymään niin sitten ei, Nordberg jyrähtää.

Trondheimin MM-pitkän matkan hopeamitalisti ei myöskään innostu sprinttiviestistä tai muista uusista MM-matkoista. Hänen mukaansa nykyisten neljän matkan jäljilta jaetaan jo tarpeeksi mitaleita ja uudet matkat veisivät olemassa olevien matkojen arvostusta.

-Lopultahan kuka tahansa voisi ottaa MM-kultaa, kirjoittaa Nordberg.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri