Sauli Niinistö suunnistuksen MM-kisojen suojelijaksi

Vuokatti2013mainos laihoMaailmancupin ja Nordic Orienteering Tourin finaalitapahtuma käynnistyy Kajaanissa perjantaina sprintillä.


Vuokatti2013mainos laihoNORT:n ennakkotilaisuudessa urheilijoista paikalla olivat Venla Niemi (vas.), Fredric Portin, Olav Lundanes ja Simone Niggli. Kuva: Aapo LaihoMaailmancupin ja Nordic Orienteering Tourin finaalitapahtuma käynnistyy Kajaanissa perjantaina sprintillä, jota ratamestari Jukka Kemppainen kuvaa varsinkin karsinnan osalta "urbaaneimmaksi Suomessa ikinä".

- Sprintti on aika tekninen. Karsinta on urbaanein sprintti Suomessa ikinä. On kartanvaihtoja, sprintti on hyvin suppealla alueella ja karsinta on täysin asfalttia, Kemppainen sanoo.

Ratamestarit sanoivat pyrkineensä rakentaa radat, jotka täyttävät vaatimukset. Jarmo Puttonen täydensi Kemppaisen kuvailuja toteamalla, että radalla on paljon selkeitä reitinvalintoja.

- Haastavinta on ollut kaupunkiympäristöön sovittaminen. On ehkä 250 asiaa otettava huomioon, Kemppainen sanoo ja viittaa esimerkiksi autojen parkkeeraukseen.

Sprintin jälkeen siirrytään Vuokattiin ja keskimatkalle, jota ratamestari Börje Vartiainen kuvaa "kohtuullisen kovaksi rypistykseksi".

- Pujottelurinne ei anna armoa, ei ratamestarillekaan. Rata on hyväpohjainen, nousua on viisi prosenttia radasta, hajontaa on. Kohtuullisen tiivis kilpailu tulee, Vartiainen sanoo.

Taini odottaa huippuonnistumisia

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini odottaa suomalaismiehiltä nyt niitä ihan huippuonnistumisia, joita ei vielä toistaiseksi ole Nordic Orienteering Tourin kolmessa ensimmäisessä kilpailussa tullut.

- Uskon, että kymmenen kärkeen tulemme täällä yltämään huomenna sprintissä. Uskon, että myös lauantaina yksi mies on kymppikärjessä. Naisissa Minna (Kauppi) ja Merja (Rantanen) ovat vielä hyvin kärkitaistossa mukana, voi käydä, että (kokonaiskilpailussa) suomalaisia löytyy kärkikolmikosta kaksi. Tähän saakka olemme tehneet reitinvalintavirheitä, miehillä taas on tullut lapsuksia loppuvaiheessa. Naisilla kokonaisuutena tilanne näyttää hyvältä, terävämpiä piikkejä odotellessa, Taini sanoo.

Urheilijoista torstain ennakkotiedotustilaisuudessa paikalla olleet Simone Niggli, Olav Lundanes, Venla Niemi ja Fredric Portin odottavat kaikki innolla kilpailuja.

- Sprintti näyttää helpolta kartalla, mutta siitä tulee varmasti visainen. Toivon, että olen yhä johdossa lauantaiseen takaa-ajoon lähdettäessä, Niggli tuumi.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö suunnistuksen MM-kilpailuiden suojelijaksi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Vuokatissa heinäkuussa järjestettävien suunnistuksen MM-kilpailuiden suojelijaksi. MM-kilpailut järjestetään 6.-14. heinäkuuta 2013.

- Tasavallan presidentin suostuminen tapahtumamme suojelijaksi on meille suuri kunnia ja MM-tapahtumalle erittäin hieno asia. Suomalainen suunnistus on hyvässä nousussa, ja uskomme 12 vuoden tauon jälkeen Suomessa järjestettävien MM-kisojen lisäävän lajin nostetta, MM2013-järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Timo Härkönen sanoo.

- WOC2013 tiedotus

ulvang banneri