Halden SK juhlii 25mannan voittoa

Olav Lundanes ankkuroi Halden SK:n 25mannan voittoon. Kuva: Hevoskuuri.fi

Olav Lundanes ankkuroi Halden SK:n 25mannan voittoon. Kuva: Hevoskuuri.fi

Olav Lundanes ankkuroi Halden SK:n vastustamattomasti 25mannan voittoon Ruotsin Botkyrkassa. Haldenin voittoisassa joukkueessa olivat myös suomalaiset Mats Haldin ja Bodil Holmström.

Toiseksi tuli koko viestin hienosti juossut Göteborg-Majorna OK, jonka ankkuri Erik Johansson ei vain mahtanut kovemmalleen eli Olav Lundanesille ja joutui taipumaan 3.49 erolla kakkossijalle. Kolmanneksi tuli viestin kestomenestyjä Södertälje-Nykvarn OF.

Suomalaisjoukkueista paras oli Kalevan Rasti, joka oli viestin neljäs Thierry Gueorgioun ankkuroimana. Angelniemen Ankkurin Alexey Sidorov taipui Gueorgioulle 10 sekuntia, mutta toi AngA:n hienosti viidenneksi. Paimion Rasti oli Fredric Portinin tuomana yhdeksäs ja viime vuoden voittoa puolustanut Tampereen Pyrintö kymmenes ennen Deltaa, joka oli 11:s.

Tampereen Pyrinnön kohtaloksi koitui tällä kertaa viides osuus, jolla epäonnekas Aleksi Niemi oli unohtanut SI-tikkunsa verryttelytakkinsa taskuun ja joutui palaamaan ykkösrastilta takaisin sitä hakemaan. Aikaa tähän kului noin seitsemän minuuttia ja juuri sen verran pyrintöläiset tänään kolmossijasta jäivät,

Ratkaisevalle ankkuriosuudelle lähtivät yhtä aikaa siis Haldenin Lundanes ja Göteborg-Majornan Johansson ja käsikirjoitus oli selvä alusta alkaen, Lundanes veti ja kova kirimies Johansson yritti putkiosuudella seurata perässä sen minkä pystyi. Tämän hetken maailman paras miessuunnistaja Olav Lundanes oli kuitenkin liian kova pala Johanssonille purtavaksi tällä kertaa. Lundanes iski 5-6 välillä yhdessä ylämäessä kaiken peliin ja Johanssonin oli taivuttava. Näin Lundanes sai tuoda Haldenin kaikessa rauhassa neljänteen voittoon 25mannassa, mikä varmasti maistui todella hyvältä viime vuoden hylkäyksen jälkeen.

– Etukäteen olin ajatellut, että ratkaisin pelin jossain loppulenkin ylämäessä, mutta sitten huomasin että Johanssonilla oli vaikeuksia pysyä aivan perässä ja 5-6 välin ylämäen vedin täysiä ja pääsin häneltä karkuun, iloinen Lundanes kertoi iskustaan, joka ratkaisi pelin Haldenin eduksi.

Haldin ja Holmström suomalaisvoittajat

Mats Haldin nappasi toisen 25mannan voittonsa, mikä sai miehen hymyilemään maalialueella.

– Ihan hyvät fiilikset, tämä oli hieno kauden päätös, iloitsi Haldin.

Haldinia vieläkin iloisempi oli ensimmäisen mannavoittonsa saanut Bodil Holmström, jonka alun perin piti juosta 3.osuus, mutta joutuikin viime hetkellä kovaan paikkaan 24.osuudelle Mari Fastingin sairastuttua.

BodilHolmstrom061012Bodil Holmström tuli kärjessä viimeiseen vaihtoon. Kuva: Hevoskuuri.fi– Kisapaikalle tultaessa puhelimeen oli tullut neljä soittoa ja neljä viestiä ja kuulin, että Mari oli sairastunut ja juoksisinkin toiseksi viimeisen osuuden. Suunnistus sujui kuitenkin aika hyvin, kakkosella tuli pieni 20 sekunnin sivuunajo, mutta sain kiinni. Pitkällä välillä jouduin hieman hidastamaan ja Majornan tyttö sai minut kiinni, Holmström kertoi kilpailupäivän tapahtumista ja jatkoi.

– Tämä voitto tuntuu tosi hyvältä, en ole koskaan aiemmin ollut näin korkealla 25mannassa. Olavin ratkaisu oli kyllä aivan mahtava. Kova veto iskeä tuolla lailla ylämäkeen, iloitsi Holmström.

Göteborg-Majornan Erik Johansson iloitsi joukkueensa kakkossijasta, mutta harmitteli hiukan, ettei pystynyt Lundanesia haastamaan.

– Toki toivoin, että olisin pystynyt roikkumaan mukana ja lopussa voittamaan loppukirissä, mutta tänään en vaan pystynyt. Lundanesin isku oli yksinkertaisesti liikaa, Johansson kertoi.

Kalevan Rasti paras suomalaisjoukkue

Mitalisijat jäivät siis tällä kertaa suomalaisjoukkueelta saavuttamatta mm. Tampereen Pyrinnön epäonnen myötä. Näin parhaaksi suomalaisjoukkueeksi nousi jälleen viime vuoden 25mannan jättänyt Kalevan Rasti nelossijallaan. Kalevan Rastin ankkuri Thierry Gueorgiou harmitteli hiukan omia pikku virheitään, mutta oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen kokonaistulokseen.

ThierryGueorgiou061012Thierry Gueorgiou ankkuroi Kalevan Rastin parhaaksi suomalaisjoukkueeksi. Kuva: Hevoskuuri.fi– Alku lähti vähän huonosti ja kakkoselle tein huonon reitinvalinnan enkä nähnyt, missä Södertäljen Leandersson pääsi karkuun. Tämän jälkeen keskityin voittamaan muut mukana olleet joukkueet ja pääsinkin heiltä karkuun, mutta pienen virheen johdosta he ajoivat minut jälleen kiinni. Lopun välit olin lukenut tosi tarkkaan etukäteen ja siinä pystyin tekemään ratkaisevan eron, Thierry kertoi.

– Joukkueena tämä oli kuitenkin meiltä hyvä suoritus ja nelossijaan voi olla tyytyväinen, sillä emme saanet kaikkia parhaita juoksijoita mukaan. Mari Väisänen loukkasi vielä polvensa osuutensa puolessa välissä, mutta hän taisteli hienosti osuuden loppuun, Thierry jatkoi.

Angelniemen Ankkurin viidenneksi tuonut Alexey Sidorov oli myös tyytyväinen maalissa.

– Minulle sopi, että matkalla juostiin välillä hiljaa. Toki olisin halunnut Thierryn voittaa lopussa, mutta olen iloinen, Sidorov kertoi.

>> Tulossivut

- Tero Viljanen, Botkyrka

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri