Jämi Suunnistusmaraton kokoaa kilpailijat ja harrastajat erikoispitkälle matkalle

Jämi Suunnistusmaratonin lähtö viime vuonna: Kuva: Hevoskuuri.fi

Jämi Suunnistusmaratonin lähtö viime vuonna: Kuva: Hevoskuuri.fi

Jämi Suunnistusmaraton suunnistetaan Jämijärven Jämillä kuudetta kertaa lauantaina 13. lokakuuta.

Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa kalenterissa myöhäisen syksyn suunnistusklassikkona. Tapahtuman järjestäjänä toimii Ikaalisten Nouseva-Voima, joka on jo menneen vuoden aikana liikuttanut Jämin maastoissa kestävyysliikkujia Jämi147-triplan merkeissä hiihtäen, maastopyöräillen ja juosten.

Lajin suosion kasvu näkyy nimenomaan kuntosarjojen ja harrastajien osanottajien määrän kasvuna. Kilpailuun odotetaan 600 osallistujaa. Ratasuunnittelussa on pyritty hyödyntämään Jämin alueen uniikin kangasmaaston mahdollisuudet yhdistää kuntoilijoiden ja lajin huippujen suunnistushaasteet yhteislähdöllä juostavaan kilpailuun.

Miesten kilpailun ennakkosuosikkina metsään lähtee puolustava erikoispitkänmatkan Suomen mestari Nouskin Mikko Patana, joka monen muun tavoin nauttii nimenomaan yhteislähdön tuomasta erityispiirteestä tavallisesti vain itseä vastaan tehtävässä yksinäisessä suunnistussuorituksessa.

Kilpailussa ratkotaan Hämeen ja Satakunnan Aluemestaruusmitalit erikoispitkällä matkalla. Kuntosarjoihin ilmoittautuminen onnistuu vielä kilpailupaikalla. Yhteislähdöt metsään on klo 11:00 alkaen ja pisimmän 25km:n kuninkuusmatkan voittajaa odotetaan maaliin 2 tuntia lähdöstä.

>> Kisasivut

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri