Paimion Rasti ensimmäiseen Halikko-viesti voittoonsa

Daniel Stenlund tuo Paimion Rastin ensimmäiseen Halikko-viestin voittonsa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Daniel Stenlund tuo Paimion Rastin ensimmäiseen Halikko-viestin voittonsa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Paimion Rastin Daniel Stenlund oli kolmen ankkurin kovassa kiritaistelussa vahvin tuoden seuralleen historian ensimmäisen Halikko-viestin voiton. MS Parman Stepan Kodeda taipui viisi sekuntia ja kolmanneksi tuli Delta Timo Sildin ankkuroimana.


Tämän vuoden ja järjestyksessään 24.Halikko-viesti käytiin tällä kertaa Mulilan maastossa, joka ei vielä Halikko-viestin maastona ole aiemmin ollutkaan. Sateisen syksyn johdosta pikkukengät ei ollut oikea kenkävalinta kilpailukeskuksen mutaisella pellolla. Mutta muta ja kura ei itse kilpailua haitannut yhtään ja kilpailusta kehkeytyikin yksi jännittävimmistä Halikko-viestin historiassa.

Ankkuriosuudelle lähdettäessä tilanne oli todella herkullinen. Kärjessä maastoon pääsi Maija Sianojan vahvan juoksun ansiosta MS Parman Stepan Kodeda 36 sekuntia ennen Paimion Rastin Daniel Stenlundia ja 47 sekuntia ennen Lynxin Niklas Saramäkeä. Neljäntenä metsään pääsi Deltan Timo Sild 1.33 Kodedan perään.
Ensimmäisenä joutui antautumaan Lynxin Saramäki ja näin Lynxin lopputilaksi tuli neljäs sija tasan kolme minuuttia kärjen perään. Paimion Stenlund ajoi ykkösellä Kodedan kiinni ja hieman ennen yleisörastia letkaan liittyi osuuden alun todella vahvasti juossut Deltan Sild.

Yleisörastin jälkeen Deltalla oli eri hajonta kuin Paimiolla ja Parmalla, mutta eroja ei tässäkään syntynyt ja näin kilpailu voitosta jäi loppuratkaisun varaan. Matkalla pellolle ja toiseksi viimeiselle vahvasti loppulenkin juossut Kodeda valitsi eri reitinvalinnan kuin Stenlund ja Sild saaden näin pienen etumatkan itselleen. Tässä vaiheessa Sildin paukut oli jo syöty, mutta Stenlund löysi vielä jostain voimia, liekö mielessä ajatus että tässä on mahdollista tuoda Paimion Rastille historiallinen ensimmäinen voitto, ja saavutti viimeiselle rastille tultaessa Kodedan. Viimeiseltä rastilta lähdettäessä Kodeda yritti vielä iskua, mutta Stenlund hallitsi paremmin mutaisen loppusuoran ja pystyi kaivamaan vielä yhden vaihteen lisää ja tuomaan voiton Paimiolle.

Voittaja-ankkuri Daniel Stenlund oli maalissa uupunut, mutta onnellinen mies.

– Stepan pääsi eri reitinvalinnalla ensimmäisenä pellolle, mutta löysin vielä voimia ja sain hänet kiinni ja pääsin ohitse. Siinä vaiheessa Timo oli jo jäänyt pellolla, kertasi Stenlund lopun ratkaisua.
– Kirivoitto on aina hyvä, jatkoi Stenlund, joka sai tiedon siirrostaan ankkuriosuudelle viikolla, kun Fredric Portin oli lyönyt polvensa, eikä pystynyt juoksemaan viestissä.

Paimion Rastin voittojoukkueeseen tuli paljon muitakin muutoksia viimeisellä viikolla, mutta se ei voittoa estänyt. Joukkueen valitsijoina toimivat Satu Tahvonen ja Juuso Lindeqvist, vastuuvalmentaja Kim Fagerrudin kertoessa myös oman näkemyksensä.

– Joukkue meni monta kertaa uusiksi vielä viimeisen viikon aikana, mutta se ei voittoa estänyt. Voiton takeena oli lähinnä laaja tasainen materiaali. Ei meillä millään osuudella mitään ylivertaista miehistöä ollut, mutta kaikki tekivät tasaisen hyvän suorituksen. Nuoria saisi ehkä olla lisää, mutta meillä on monta hyvää yli 40-vuotiasta miestä, jotka ovat kovia näissä viesteissä, Kim Fagerrud kertoi voiton ratkettua Paimiolle.

MS Parman tshekkivahvistus Stepan Kodedalla oli kilpailu hyvin kontrollissa loppulenkillä, mutta ihan voittoon asti se ei riittänyt.

– Tein toiseksi viimeiselle rastille eri valinnan ja sain pienen eron aikaiseksi. Ehdin jo ajatella, että nyt vain juoksen maaliin voittajana, mutta sitten yhtäkkiä Daniel tuli jostakin siihen ennen viimeistä rastia. Hänen leimaus hieman epäonnistui ja pääsin vielä edelle, mutta sitten hän meni ohi enkä mahtanut mitään. Tämä mutainen loppusuora ei oikein sopinut minulle ja uskon, että kovalla alustalla loppuratkaisu olisi voinut olla toisenlainen.

Deltan Timo Sild kertoi aloittaneensa tosi hyvin, mutta viimeisellä lenkillä hän oli niin kovilla, ettei pystynyt kärkikaksikkoa haastamaan.

– Pitkällä välillä neljänneksi viimeiselle olisi voinut yrittää omaa ratkaisua, mutta olin niin puhki, että menin vain Stepanin perään, kertoi Sild.

Tämän vuoden suunnistuskausi alkaa vähitellen olla paketissa, mutta vielä on mielenkiintoisia pitkän matkan suunnistuksia jäljellä, jonne kannattaa lähteä mittaamaan syyskuntoaan.

>> Tulokset

- Tero Viljanen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri