Daniel Hubmann näkee jälleen valoa tunnelin päässä

DanielHubmann050411Yhdelle viime vuosien menestyneimmistä miessuunnistajista, Sveitsin Daniel Hubmannille viime vuosi oli erityisen vaikea ja kivulias. Nyt näyttäisi kuitenkin valoisammalta tämän kauden suhteen.

 

DanielHubmann050411Daniel Hubmann. Kuva: antin.netYhdelle viime vuosien menestyneimmistä miessuunnistajista, Sveitsin Daniel Hubmannille viime vuosi oli erityisen vaikea ja kivulias. Nyt näyttäisi kuitenkin valoisammalta tämän kauden suhteen.

Vaivat alkoivat viime toukokuussa ja kipulääkkeiden voimalla Hubmann sinnitteli kauden läpi. Tuloksena oli kaksi pronssia Trondheimin MM-kisoissa, jota voitaisiin pitää heikkona suorituksena edellisten Unkarin MM-kisojen kuninkaalle, mutta kaikkien vaikeuksien jälkeen Hubmann itsekin piti sitä urotekona.

Ongelmana oli luupiikki, joka hankasi akillesta ja kantapäätä vasten ja teki näin juoksusta äärimmäisen vaikeaa. Vaiva operoitiin viime lokakuussa Baselissa. Leikkauksessa sahattiin pala kantapään luuta pois ja akillesjänne kiinnitettiin luuhun uudelleen. Myös Hubmannin tapauksessa leikkaus oli välttämätön, ilman operaatiota täysipainoinen juoksuharjoittelu ei olisi ollut mahdollista.

Leikkausta seurasi pitkä kuntoutusvaihe Hubmannin mielestä tylsine vesijuoksuineen ja muiden korvaavien harjoitteiden muodossa. Vähitellen Hubmann on päässyt myös juoksun makuun.

– Minulla on edelleen jalassa leikkauksen jälkeisiä tuntemuksia, mutta vielä on useita viikkoja Tiomilaan ja MM-kisojen aikaan olen täydessä kunnossa, kertoi Hubmann OPN.no:lle Sisiliassa MOC Sprint Campin yhteydessä.

Hubmannin meno näyttää jo kuitenkin jälleen hyvältä ja mies itsekin näkee valoa tunnelin päässä.

– Nyt pääsen jo harjoittelemaan kunnolla, mutta edelleenkin voin tehdä vain yhden juoksuharjoituksen päivässä. Tiomilassa Kristiansand näkisi varmasti minut mielellään jo ankkuriosuudella, kertoo Hubmann hymyillen OPN.no:lle laittaessaan samalla pyörää parkkiin iltalenkin jälkeen.

Lähde: OPN.no, Daniel Hubmannin kotisivut

ulvang banneri