Suunnistuksen AV-valinnat kaudelle 2013

Tuusulan lupaus Topi Raitanen kuuluu Uudenmaan huippuryhmään. Kuva: Hevoskuuri.fi

Tuusulan lupaus Topi Raitanen kuuluu Uudenmaan huippuryhmään. Kuva: Hevoskuuri.fi

Suomen Suunnistusliitto on valinnut urheilijat aluevalmennukseen.

Suunnistuksen valmennusjohto on valinnut 151 urheilijaa AV-ryhmiin kaudelle 2013. Hakijoita oli kaikkiaan 270. Pääsääntöisesti valitut urheilijat ovat täyttäneet valintakriteereistä vähintään kaksi kolmesta, minkä lisäksi muutamien rajatapausten kohdalla on käytetty harkintaa. Valintakriteerit on julkaistu AV-hausta uutisoitaessa 25. syyskuuta.

AV-ryhmiin valituilla urheilijoilla on alueesta riippumatta osallistumisoikeus neljälle liittojohtoisesti järjestettävälle kotimaan leirille. Kahden ulkomaan leirin mahdollisesta osanottajakiintiöstä tehdään päätös myöhemmin, kun ryhmään kuuluvien osallistumishalukkuus on kartoitettu. AV-leiritystä koordinoi Turun seudun urheiluakatemian valmennuksen koordinaattori Janne Salmi, jonka lisäksi leirien johtajina toimivat vuorollaan nuorten olympiavalmentajat Antti Harju, Markus Lindeqvist ja Antti Örn. Leireille rekrytoidaan lisäksi apuvalmentajia alueilta ja seuroista. Alustava AV-leiriohjelma vuodelle 2013 on seuraava:

• 25.–27.1. AV- ja maajoukkueleiri, Turku (leirinjohtaja Janne Salmi)
• 27.3.–1.4. AV-leiri – JWOC ´13, Tsekki (Janne Salmi)
• 17.–20.4. AV- ja maajoukkueleiri, Turku (Janne Salmi)
• 3.–5.6. AV-leiri, Vierumäki (Antti Örn)
• 14.–15.9. AV-leiri – SM, Keski-Suomi (Antti Harju)
• Syksy, AV-leiri – JWOC ´14, Bulgaria (Markus Lindeqvist)

Leirit ovat 100-prosenttisesti omakustanteisia. Kotimaan leirien alustavat ohjelmat, hinta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät liiton AV-sivuston kalenterista noin kaksi kuukautta ennen leiriajankohtaa.
Uudenmaan, Hämeen ja Varsinais-Suomen alueellisessa valmennuksessa merkittäviä kumppaneita ovat pääkaupunkiseudun, Turun seudun ja Tampereen seudun urheiluakatemiat. Muista alueista poiketen valmennusryhmiä on näillä alueilla kolme: AV-Huippu, AV+, AV. Nuorten olympiavalmentajien johtamana ja koordinoimana käytännön valmennusta järjestetään lähes päivittäin. Näillä alueilla urheiluakatemiajäsenyys edellyttää jatkossa joko urheilulukiovalintaa tai korkea-asteen opiskelijoilla vähintään AV+ -ryhmään valintaa. Samoja kriteereitä suositellaan käytettävän myös muilla alueilla toimivissa urheiluakatemioissa.

>> Valitut urheilijat löytyvät alueittain Suunnistusliiton aluevalmennuksen sivuilta.

Aikuisten ja nuorten maajoukkuevalinnat julkistetaan 15. marraskuuta.

- Suomen Suunnistusliitto

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri