Deltan taru loppui – urheilijat jatkavat Hiidenkiertäjissä

Deltan Timo Sildin pää painui alas niukan kiritappion jälkeen Halikkoviestissä. Näin päättyi yksi menestyksekäs aikakausi viimeiseltä kahdeltakymmeneltä vuodelta. Kuva: Hevoskuuri.fi

Deltan Timo Sildin pää painui alas niukan kiritappion jälkeen Halikkoviestissä. Näin päättyi yksi menestyksekäs aikakausi viimeiseltä kahdeltakymmeneltä vuodelta. Kuva: Hevoskuuri.fi

Suunnistusseura Delta ry:n toiminta on päätetty lopettaa.

Delta ry:n perusseurat Hiidenkiertäjät, Karkki-Rasti ja Rasti-Vihti ovat 3.12.2012 kokouksessaan päättäneet, että Delta ry:n toiminta lopetetaan.

Perusseurojen kovin erilaiset tarpeet, näkemyserot Deltan toiminnan tasosta, sekä tahtotilan puute vaadittaviin toiminnallisiin ja taloudellisiin panostuksiin on ollut nähtävissä jo useamman vuoden ajan ja vaikean päätöksen tekemistä on tähän asti vain lykätty.

21 vuotta Länsi-Uudenmaan huippusuunnistusta yhtenä valtakunnan kärkiseurana vienyt Delta ry lakkaa yhdistyksenä kokonaan.

Suurin perusseura Hiidenkiertäjät on kuitenkin lupautunut ottamaan siipiensä suojaan Deltan valmennusryhmäläiset ja jatkaa huippusuunnistuksen saralla SM-, Venla- ja Jukola-viestien voittajan vankalla kokemuksella.

Alueen suunnistuksen tulevaisuuteen luottaen

Delta ry
Johtokunta

Deltan viimeiseksi valmennuspäälliköksi jäänyt Petri Forsman kommentoi tapahtunutta Hevoskuurille seuraavasti.

– Itse olen tosi tyytyväinen tähän ratkaisuun. Kohtuullisen raskasta ja vaikeaa on ollut toimia tänä vuonna. Tämä voi olla parempi juttu jatkoa ajatellen, sillä helppoa ei toiminnan vetäminen tänä vuonna ole ollut.

– Sen verran itsellänikin tilanne muuttui, että enää en ole palkallisissa valmennustehtävissä, vaan se homma on nyt tullut tiensä päähän ja jatkan nyt muissa töissä. Todennäköisesti tulen kuitenkin olemaan mukana jatkossakin jossain roolissa, mutta se selviää myöhemmin, Forsman jatkaa.

Deltan parhaimmaksi saavutukseksi jäi Jukolan viestin voitto vuonna 2008 Tampereen Jukolassa. Tänä vuonna Hakunilan Valio-Jukolassa Delta oli neljäs ja viime vuonna Salpa-Jukolassa kolmas.


KRV2019 Kestavyysurheilu Helmikuu 2019 550 x 350


Premiumsport.fi

ulvang banneri